A legfrissebb kimutatások szerint a PTE BTK oktatói kiválóságban a bölcsészkarok között az első helyen áll

február

17.

Közérdekű

 A legfrissebb kimutatások szerint a PTE BTK oktatói kiválóságban a bölcsészkarok között az első helyen áll

 

Megszokott színvonal – évek óta az élmezőnyben

Minden évben november végén jelenik meg a HVG Diploma különszáma. Évek óta örömünnep ez a PTE Bölcsészettudományi Kar számára, hiszen lassan egy évtizede a hazai felsőoktatás élmezőnyébe tartozunk.

Idén sincs ez másként: alig találunk listát, ahol karunk helyezése ne adna okot büszkeségre. A karok összesített képzési rangsorában intézményünk idén is előkelő helyet foglal el, az 5. a sorban. A kimagasló eredményt aláhúzza, hogy az ország 153 felsőoktatási kara között sikerült ezt elérnünk. Ezzel a PTE-n belül is a legelőkelőbb pozíciót tudhatjuk magunkénak.

Tedd az első helyre a #ptebkt-t!

 

Ennél is kimagaslóbb eredményt mutatnak a számok a bölcsészettudományi képzésterületi rangsorban az oktatói kiválóság mércéje szerint. A ranglista élén elfoglalt pozíciónk mutatja, hogy a bölcsészettudományi képzéseket folytató intézmények közül nincs magyarországi kar, ahol kiválóbb, képzettebb oktatók tevékenykednének. De nincs okunk panaszkodni a hallgatói kiválóság alapján felállított lista kapcsán sem, ott az 5. helyet foglaljuk el. Az, hogy magasan képzett oktatók elhivatott hallgatókkal tudnak dolgozni, a minőség hosszú távú zálogát jelenti.

A pedagógus-képzésterületi rangsorban hallgatói kiválóság alapján karunk a 3. helyet foglalja el. Ezzel biztosítjuk, hogy elhivatott, jól képzett pedagógusok kezdjék meg majd pályájukat pécsi bölcsész oklevelük megszerzése után.

A társadalomtudományi képzésterületi rangsorban a hallgatói kiválóság szempontjából karunk a 6. helyet foglalja el. Külön öröm, hogy ebben a listában csak fővárosi intézmények előzték meg karunkat.

A rangsorban elfoglalt előkelő helyek mutatják a karon folyó munka eredményességét, komolyságát, ugyanakkor nem adhatnak okot elbizakodottságra, hanem tovább elhivatottságra ösztönöznek. Az eredmények köteleznek arra, hogy ezt a kitartó, magas színvonalú munkát, ha kell, kettőzött erővel folytassuk, ezzel építve karunkat.

Forrás: eduline.hu