Március 15-e alkalmából a PTE több polgára is rangos állami kitüntetésben részesült

március

16.

kitüntetés

Nemzeti ünnepünk alkalmából a miniszterelnök előterjesztésére többek között a Pécsi Tudományegyetem rektora, prof. dr. Miseta Attila, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Filozófia Tanszékének egyetemi tanára, prof. dr. Somos Róbert munkáját is állami kitüntetéssel ismerték el.

Prof. dr. Miseta Attila János egyetemi tanár az indoklás szerint „a pécsi orvos- és egészségtudományi képzések, illetve a laboratóriumi medicina fejlesztése, valamint a helyi betegellátás hatékonyságának növelése érdekében végzett kimagasló, példaértékű szakmai tevékenysége elismeréseként” vehette át a Magyar Érdemrend középkeresztjét (polgári tagozat).

Prof. dr. Somos Róbertet, Karunk korábbi dékánját pedig a Magyar Érdemrend tisztikeresztjére (polgári tagozat) terjesztette fel a kormányfő „a filozófia- és vallástörténet, ezen belül a patrisztika területén végzett kutatói-oktatói munkája, valamint a Kárpát-medencei filozófusképzésben és tehetséggondozásban, illetve a pécsi filozófiaoktatás megújításában betöltött szerepe elismeréseként”.

Gratulálunk a díjazottaknak!