Nemzetközi konferenciák az őszi szemeszterben az Olasz Tanszék szervezésében

szeptember

08.

esemény

A tanszéki hagyományoknak megfelelően a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Olasz Tanszéke a 2021/2022-es tanév őszi szemeszterében is szervez nemzetközi konferenciákat, melyre szeretettel várják az olasz irodalom és kultúra iránt érdeklődőket.

Az őszi félévben három nemzetközi konferenciát szervez az Olasz Tanszék. Valamennyi esemény olasz nyelvű, és online lehet hozzájuk csatlakozni.

2021. október 9-én Andrea Zanzotto világai (I mondi di Andrea Zanzotto. Convegno internazionale in occasione del centenario della nascita del grande poeta, critico e traduttore veneto) címmel a venetói költő, kritikus és fordító születésének századik évfordulójára szerveznek konferenciát. A résztvevők a pécsi, a trieszti, a velencei és a tuoluose-i egyetem oktatói lesznek. 

2021. november 24-én a Vallomások és nyomozások (Confessioni e investigazioni. Il mondo di Leonardo Sciascia. In occasione del centenario della nascita di Leonardo Sciascia) című tanácskozás Leonardo Sciascia világába vezet be. A szerző születésének 100. évfordulójára rendezett nemzetközi konferencia az urbinói egyetemmel közösen kerül megszervezésre online.

Az eseménysorozatot 2021. december 9-i konferencia zárja, melynek címe Benépesítettem a csendet nevekkel (Ho popolato di nomi il silenzio. Omaggio a Giuseppe Ungaretti). A nemzetközi tanácskozás Giuseppe Ungaretti tiszteletére kerül megrendezésre, és olyan neves szakértők szólalnak fel, mint Luigi Tassoni (Università di Pécs), Silvio Ramat (Università di Padova), Milo De Angelis (Milano), Eszter Rónaky (Università di Pécs), Matteo Vercesi (Università di Trieste), Paolo Rigo (Università di Roma3), Niccolò Scaffai (Università di Siena).

Csatlakozni (Teams) itt lehet.