Pécsi Bölcsész Udvar a 14. Ördögkatlan Fesztiválon

július

29.

általános

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara 2014 óta rendszeres vendége a térség legjelentősebb nyári kulturális fesztiváljának, az Ördögkatlannak. 2021. augusztus 4. és 7. között a nagyharsányi Pécsi Bölcsész Udvarban 6. alkalommal adunk ízelítőt abból, hogy milyen kérdések foglalkoztatják a mai bölcsészeket és társadalomtudósokat, mit gondolnak a jelenről, hogyan emlékeznek a múltra, hogyan gondolják újra azt a maguk egyedi, pécsi bölcsész módján.

Karunk büszkén hirdeti magáról, hogy számos tudomány- és érdeklődési területet képviselő, sokszínű intézmény. A teljes palettát megmutatni nem tudjuk a nagyharsányi Ősi Családi Pince udvarán, de néhány színt felvillanthatunk ezekből.

Négy témanappal készülünk. Augusztus 4-én (szerdán) a kerekasztal-beszélgetés során a velünk élő trianon-traumával szembesítjük a hozzánk látogatókat, de egy fotófal segítségével a kor emberének bőrébe is belebújhatnak. Augusztus 5-én (csütörtökön) ahhoz nyújtunk szakértő segítséget, hogy a karanténállapotok és a lezárások után hogy tudjuk újraindítani az életünket. Pénteken, augusztus 5-én a 30 éves Néprajz -- Kulturális Antropológia Tanszék workshopjain és előadásain keresztül az "öko-élet" jegyében a fenntarthatóság lesz a téma. A zárónapot pedig teljes egészében a zenének szenteljük. A napi programot interaktív családi foglalkozások, színházi előadások, koncertek és táncház egészíti ki.

Beszélgetések és benyomások, könyvek és műalkotások, mosolyok és élmények, színház és sok-sok zene várja az érdeklődőket a Pécsi Bölcsész Udvarban.

A részletes programot itt találják.

Várjuk Önöket Nagyharsányban a Kossuth Lajos utca 75. udvarán 2021. augusztus 4. és 7. között! (A programokat csak azok látogathatják, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.)