Projekt | Az ifjúság aktív szerepvállalásának előmozdítása a diplomácián keresztül (PACIFY-D)

augusztus

16.

általános

A Pécsi Tudományegyetem Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszéke a PACIFY-D Erasmus+ projekthez kapcsolódóan Kick-off meetinget szervezett 2022. június 20-21-én, a pécsi Civil Közösségek Házában. A kétnapos találkozón 6 országból érkeztek résztvevők. A projekt első találkozójának célja az volt, hogy a partnerek megállapodjanak az egyes feladatok elosztásában. 

A partnerek Görögországból, Franciaországból, Olaszországból, Spanyolországból érkeztek, a projekt a PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék vezetésével zajlik, a pályázat vezetője Dr. Schmidt Andrea egyetemi docens.  A PACIFY-D program arra törekszik, hogy innovatív képzési lehetőségeket biztosítson a fiatalok számára, valamint országos információs pontokat hozzon létre, a képzéshez kapcsolódva erősítése az aktív állampolgári részvételt.

A 2022 tavaszán indult projekt 2024 márciusában fejeződik be, a teljes költségvetés 257.530 Euro. A képzési program 2022/23-as tanévben indul, amely szervesen illeszkedik a Nemzetközi tanulmányok angol nyelvű BA szakhoz.