Rangos elismerésekben részesült a PTE BTK több oktatója és egy hallgatója is

november

05.

kitüntetés

Az októberi nemzeti ünnep alkalmából magas rangú állami elismerésben részesült karunk két oktatója: Dr. Bereczkei Tamás és Dr. Szűcs Tibor. A Magyar Tudomány Ünnepének nyitónapján Dr. Nagy Imrét és Dr. Balatonyi Juditot tüntették ki. Míg Dr. Lichter Péter és Helstáb Martin filmszakmai díjat vehetett át.

Örömmel adtuk hírül szeptemberben, hogy a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának több munkatársa is munkájának, munkásságának megbecsüléseként kitüntetésben részesült.(http://btk.pte.hu/hu/hirek/tanevnyito-dijak-es-elismeresek-pte-btk-munkatarsainak-az-oszi-szemeszter-elejen) Az október 23-i emléknap alkalmából, továbbá a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat nyitóeseményein további elismerések átadására is sor került.

            Magas rangú állami kitüntetést vehetett át két oktatónk. Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium államititkára a köztársasági elnök megbízásából a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével tüntette ki Dr. Bereczkei Tamást, Karunk korábbi dékánját, a Pszichológiai Intézet vezetőjét. Dr. Szűcs Tibor nyelvész-hungarológus, a Nyelvtudományi Tanszék nyugalmazott docense ugyanezen alkalomból részesült a Magyar Érdemrend lovagkeresztjében.

            Jövőformáló tudomány mottóval hirdette meg 2020-ban a Magyar Tudományos Akadémia a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatát, mely 2020. november 4. és 30. között kerül megrendezésre. A budapesti nyitóeseményen az MTA elnöksége kiemelkedő tudományos életműve elismeréseként Eötvös József-koszorúval tüntette ki Dr. Nagy Imrét, a Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék professor emeritusát.

            Ugyanezen alkalomból tartott 2020. november 4-án ünnepi közgyűlést az MTA Pécsi Akadémiai Bizottsága. Az esemény alkalmával vette át Dr. Balatonyi Judit, a Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszék oktatója a PAB Tudományos Díjat, mellyel kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatal kutatókat jutalmaznak.

            Dr. Lichter Péter, a Filmtudományi és Vizuális Tanulmányok Tanszékének vezetője a 24. Jihlavai Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválon részesült különdíjban a Barokk Femina címet viselő filmjéért.

            Nem csupán oktatóink, hanem egy hallgatónk is méltó szakmai elismerésben részesült. Helstáb Martin, a Kommunikációs és Médiatudományi Tanszék hallgatója a 65. Országos Független Filmfesztiválon nyerte el a Legjobb Kísérleti Animáció díját a Tort ül a kondor című filmjével, melynek konzulense Dr. Doboviczki Attila volt.

 

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!