Kurzuselismertetés

Kurzuselismertetéssel kapcsolatos információk:

A BTK-n a Kari Erasmus és egyéb mobilitásokra vonatkozó szabályzat előírja, hogy minimum 15 ECTS (kint szerzett) vagy 3 szakos kurzus elismertetése kötelező.

Kiutazás előtt:

Az Erasmus tanulmányi mobilitás során teljesített kurzusok elismertetésének 3 fontos lépése van.

  1. Az első az előzetes kurzuselismertetés, amit még a mobilitás megkezdése előtt kell leadni, ennek hiányában a Kari Koordinátor nem írja alá a Learning Agreement Before the Mobility részt, mely nélkül támogatási szerződés sem köthető (= az Erasmus ösztöndíj nem utalható ki).
     A kitöltött és aláírt nyomtatványt a Külkapcsolati Iroda ügyfélszolgálatán kell leadni vagy e-mailben elküldeni a
    btk-erasmus@pte.hu e-mail címre.
  2. Az elismertetéshez feltétlenül szükséges továbbá, hogy a kiutazás előtt, az ösztöndíj elnyerését követően a hallgató leadja a Tanulmányi Osztályon a kérelem vizsgaidőszak hosszabbítására nyomtatványt.

Az elismertetendő kurzusokat nem kell felvenni a Neptunba, a külföldi teljesítés után fognak a Neptunba kerülni.

Hazaérkezés után:

  1. A kurzusok elismertetésének feltétele, hogy a fogadó partner kiállítsa a külföldön teljesített tárgyakat igazoló, Transcript of Records (= kreditigazolás) nyomtatványt.

A hallgató az előzetes kurzuselismertetési formanyomtatvány és a Transcript of Records segítségével értelemszerűen ki tudja tölteni a kurzuselismertetési űrlapot (hivatalos neve: Kérelem Erasmus és más mobilitás során teljesített tanulmányok elismerésére).

A kitöltés után ismét felveszi a kapcsolatot az intézet tanszéki Erasmus koordinátorával, akinek segítségével megszerzi a szükséges jóváhagyást és aláírásokat.

Vizsgaidőszak meghosszabbítás esetén a tavaszi szemeszterben felvett kurzusok esetén szeptember 20-ig, az őszi szemeszterben felvett kurzusok esetén pedig március 20-ig van lehetősége az érdemjegy megszerzésére és az esetleges kurzusok elismertetésére.

 

A kurzuselismertetéshez szükséges dokumentumok letöltése:

Előzetes jóváhagyás Erasmus kurzusok elismeréséhez

Kérelem vizsgaidőszak halasztásra (ERASMUS)

Kérelem külföldi ösztöndíjak (Erasmus, DAAD) keretében teljesített tanulmányok elismertetésére