Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

augusztus

03.

Még csak néhány napja vagyunk túl a felsőoktatási ponthatárok kihirdetésén, máris indul a megmérettetés újabb köre, a pótfelvételi. A PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának képzési palettája a lehetőségek széles tárházát kínálja.

„Pécsibölcsészként” mindezeken túl színes, inspiráló szellemi közeg várja az...

július

28.

Nagy Imre irodalomtörténészt, a pécsi egyetem professor emeritusát, a Jelenkor veteránolvasóját Jankovits László és Tóth Orsolya köszönti nyolcvanadik születésnapján a Jelenkor oldalán.
 

A minap, hetvennégy éve egy hatéves kisdiák meglógott az iskolából. Kiderülvén mindez, egyik tanára elárulta neki, hogy...

július

28.

Megjelent a KTDT legújabb kiadványa: Szemelvények 5.

 

Megjelent a KTDT legújabb kiadványa: Szemelvények 5. Válogatás a PTE BTK XXXIV. Országos Tudományos Diákköri Konferencián (2019) I–III. helyezést elért hallgatóinak pályaműveiből.

Szerkesztette: Böhm Gábor - Czeferner Dóra - Fedeles Tamás. (Specimina Operum Iuvenum 6.) Pécs, 2020.

A teljes kötet e-book változata ...

július

28.

 A PTE BTK Neveléstudományi Intézete pótjelentkezést hirdet az alábbi, pedagógus szakvizsgával záruló szakirányú továbbképzéseire:

  • közoktatási vezető szakirányú továbbképzési szak
  • gyakorlatvezető mentortanár szakirányú továbbképzési szak 4 és 2 szemeszteres változatban. (a 2 szemeszteres képzést szakvizsgával már rendelkező hallgatók számára hirdetjük a...

július

28.

Az ország legnagyobb bölcsészettudományi karainak összefogásával megalakult a Magyar Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kamara. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával létrejött szervezet sajtótájékoztatóját az ELTE Bölcsészettudományi Karán rendezték meg.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Pázmány Péter Katolikus...

július

28.

FELHÍVÁS | A Hajmáskéri Gábor Áron Általános Iskola felhívása pályakezdő pedagógusoknakSzeretnél pályakezdő pedagógusként intézményünkben tanítani, nevelni?
Amennyiben végzettséged megfelel az alábbi tantárgyak tanításához előírt feltételeknek, és kedved is volna iskolánkban kezdeni pályafutásod, várjuk jelentkezésed!
  • magyar nyelv és irodalom
  • földrajz
  • testnevelés
  • természetismeret
  • rajz és vizuális kultúra
  • tanító (2 fő)
Elérhetőségeink:
Hajmáskéri...

július

28.

Az alábbi felsorolásban szereplő ír kutatóközpontok keresnek magyarországi partnereket H2020 / HE projektek kidolgozására, részvételre:
 

Relevant IE Centre

Area

 

Amber – Advanced Materials, Biotechnology and Bioengineering, Nanotechnology, Medical Devices

Materials, Nano, ICT

 

Tyndall – Advanced Materials and...

július

28.

Tájékoztatás | Európai innovációs eredménytábla 2020

Az Európai Bizottság június 23-án nyilvánosságra hozta a legújabb innovációs országrangsort (European Innovation Scoreboard). Magyarország az összevont innovációs index alapján hosszú évek óta az ún. mérsékelt innovátorok (moderate innovators) csoportjában foglal helyet. A listát továbbra is Svédország vezeti, őt követi Dánia,...

július

28.

MOON BIKE 2020 | Közösség, mozgás, egészség, környezettudatosság – Pécsi Tudományegyetem!

 

A Pécsi Tudományegyetem június 26-tól, egészséges életmódra ösztönző, nemzetközi kihívást indít a társadalom minden tagja számára. 

A „MOON BIKE” címmel futó 80 nap időtartamú kihívás lényege, hogy együtt, közösen biciklivel jussunk el a Holdra, azaz bárhol a világon...

július

28.

Az EKTK teljes hálózata 2020. június 22-től, nyári nyitvatartási rendben kinyit.

 

 

Az EKTK teljes hálózata 2020. június 22-től, nyári nyitvatartási rendben kinyit.

Nyári nyitvatartás:

  • Tóth József BTK-TTK Szakkönyvtár: június 22-től hétfőtől csütörtökig: 8:00-16:00; pénteken: 8:00-13:30. Augusztus 31-től hétköznapokon 8:00-20:00-ig lesz nyitva
  • Társadalomtudományi Szakkönyvtár: június 22-től hétfőtől csütörtökig: 8:00-16:00; péntekenként:...