január

14.

A giesseni Justus Liebig Universitat Virtual International Programme (VIP) elnevezésű kezdeményezése áprilisban induló kurzusokat ajánl angol, német, portugál, spanyol és ukrán nyelven az érdeklődő hallgatóknak irodalomtudomány, történelem, pszichológia, politikatudomány témakörből, illetve online német nyelvtanfolyamra biztosítanak összesen 45 férőhelyet a partneregyetemek hallgatói...

január

13.

Az EDUC Szövetség tagjaként a Pécsi Tudományegyetem oktatóinak, kutatóinak, doktori hallgatóinak jelentkezését várja, akik szeretnének részt venni az Erasmus+ program által finanszírozott European Digital UniverCity „Az oktatás és a kutatás összehangolása” munkacsomagjának keretein belül szervezett szemináriumokon. 

Összesen 7 szemináriumot szervezünk...

december

01.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2020/21. tanév őszi szemeszterében a vizsgajelentkezési időszak 2020. december 1-én 12:00-kor kezdődik.

november

26.

Az elmúlt évtized hagyományainak megfelelően idén ősszel is sor kerül az őszi Kari Tudományos Diákköri Konferenciára – ez alkalommal online formában, a TEAMS felületén. Annak érdekében, hogy az egyes tagozatok munkája iránt érdeklődő kollégák, hallgatók minél nagyobb számban vehessenek részt...

november

20.

Hagyományainknak megfelelően a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében is megrendezésre kerül a a Kari Tudományos Diákköri Konferencia, melyen a hallgatók a 35. Országos Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre szerezhetnek jogosultságot.

Az online esemény időpontja: 2020. november 27.

A konferencia „helyszíne”: MS-Teams,...

október

19.

Október 14-én a PTE Orosz Központban ünnepélyes keretek között aláírták a Pécsi Tudományegyetemnek adományozott könyvekről szóló átadás-átvételi jegyzőkönyvet. Az adományozó az A. Szolzsenyicinről elnevezett Orosz Emigráció Háza.

Az áprilisra tervezett esemény a járványhelyzet miatt meghiúsult, és legnagyobb sajnálatunkra az október...

október

16.

A PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara keresztféléves felvételit hirdet néhány alap- és mesterszakon. A felvételt nyerő jelentkezők 2021. februárjában kezdhetik meg tanulmányaikat.

A meghirdetett alapszakokról ITT lehet tájékozódni, a mesterszakok pedig ITT találhatók.

A jelentkezési határidő: 2020. november 15.

október

12.

 – egy hely, ahol mindenki számít!

Gyógypedagógiai fejlesztés

Célja, hogy a hallgatóknak olyan készségei és képességei fejlődjenek, amelyek hozzájárulnak a tanulásuk eredményességéhez illetve a vizsgák sikeres teljesítéséhez. A szolgáltatásról röviden a Támogató Szolgálat honlapján olvasható: https://tamogatoszolgalat.pte.hu/.../gyogypedagogiai...

Auditív Integrációs Tréning

Célja...

október

06.

A MÁV Zrt. idén is felsőfokú ösztöndíj lehetőséget hirdet BA/BSc vagy MA/MSc illetve osztatlan képzésben résztvevő, a vasút iránt érdeklődő hallgatók részére. Az ösztöndíj program célja a szakmai gyakorlati ismeretek elmélyítését támogató vállalati tapasztalatszerzés és pénzügyi hozzájárulás biztosítása.

A pályázati kérelmeket...

szeptember

22.

Tisztelt Elsőéves Hallgatók!

Köszöntöm Önöket a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán. A Kar vezetése nevében is gratulálok a sikeres felvételi vizsgájukhoz, és köszönöm, hogy Karunkat választották. Ne feledjék, olyan intézménybe kaptak most belépőt, amely a képzéseit tekintve Egyetemünk legszínesebb...