Az Egyetem által szervezett beiskolázási és pályaorientációs rendezvényeken, szakmai programokon történő részvétel

Az Egyetem által szervezett beiskolázási és pályaorientációs rendezvényeken, szakmai programokon történő részvétel jogcímre tekintettel a jelen szabályzat mellékleteiben rögzített igazolási rend és pontszámítás alapján legfeljebb 15 intézményi pont adható, az alábbiak szerint:

 1. A PTE BTK nyári időszakban megrendezésre kerülő Pécsi Bölcsész Kreatábor rendezvényén való aktív részvételért – 10 pont
  A PTE BTK nyári táborában részt vesz, és aktívan közreműködik a programok egyéni és csoportos feladataiban – maximálisan 10 pont adható. A pontok elismerését a csoportvezető és a táborvezető közösen hagyja jóvá, a 10 pont legalább 60%-os részvétel felett adható, melyet a rendezvény során kitöltendő jelenléti ívek alapján igazolunk a résztvevők számára. A program sikeres elvégzését sorszámozott oklevél igazolja, melyet a tábor utolsó napján kapnak kézhez a résztvevők.
  A 2024-es felvételi folyamatban a 2023. nyarán megrendezésre került XIV. Pécsi Bölcsész Kreatáboron való részvétel beszámítható.
   
 2. A PTE BTK Nyitott órák programján való regisztrációért és aktív részvételért – 5 pont
  A Nyílt nap hetében meghirdetett nyitott órák programjain részt vesz hallgatóként, legalább 3 nyitott órát meglátogat, melyet az oktató aláírásával és tanszéki pecséttel igazol. A nyitott órákon való részvételért az igazolást utólag, elektronikus úton juttatjuk el a résztvevők számára.
   
 3. A PTE BTK szakmai és beiskolázási rendezvényein való részvételért 2-2 pont, úgy mint: 
  Kutatók Éjszakája - 2023. szeptember 29.
  Irány a PTE Kultúrfeszt – 2023. október 27. 
  Nyílt Nap – 2023. november 22. 
  A PTE BTK szakmai és beiskolázási rendezvényein regisztrál, a rendezvények programjain aktívan részt vesz, rendezvényenként 2 pont adható. A teljesítésről minden esetben a PTE BTK beiskolázási programokért felelős Kommunikációs és Marketing Irodája igazolást állít ki. A teljesítési igazolást az online regisztrációt követően a rendezvény utáni héten elektronikus úton juttatjuk el a résztvevőkhöz.

További információ kérhető az alábbi e-mailcímen: btkinfo@pte.hu