Az év publikációja – pályázati felhívás

Az év publikációja pályázat

A PTE BTK oktató-kutató és kutató beosztású kollégái publikációs színvonalának emelése érdekében és a munkatársak közötti egészséges versenyszellem kibontakoztatásának céljából idén újra meghirdetjük Az év publikációja pályázatot.

A 2024. évi Az év publikációja pályázat szabályai

 1. A pályázatot három tudományterületen hirdetjük meg: bölcsészet-, társadalom-, valamint neveléstudomány és pszichológia.
 2. Mindhárom tudományterületen két kategóriában részesülnek díjban a legjobbnak ítélt tudományos közlemények: kötetben vagy folyóiratban megjelent tanulmányok, illetve önálló kötetek kategóriában.
 3. Emellett díjban részesül a legjobb tudománynépszerűsítő publikáció, vagy a kar jó hírét öregbítő egyéb, nem publikációs jellegű munka (pl. kiállítás forgatókönyve és megszervezése, adatbázis, applikáció létrehozása), amennyiben ez a kari felületen elérhető vagy a létrehozása egyértelműen a karhoz/kari munkatárs(ak)hoz kötődik.
 4. A pályázók elfogadják, hogy a jelentkezésük tényét és a publikációjuk adatait a szervezők megosztják a kari online felületen.

 • A meghirdetett pályázatra az előző naptári évben, azaz 2023-ban megjelent publikációkkal lehet jelentkezni.
 • Pályázati kategóriánként egy, az MTMT-ben PTE BTK-s affiliációval rendelkező pályamunkával lehet jelentkezni.
 • A pályázatban csak a PTE BTK azon munkatársai vehetnek részt, akik a pályázat benyújtásakor határozatlan vagy határozott idejű munkaviszonnyal rendelkeznek.
 • Pályázni egyénileg vagy többszerzős csapatokban lehet, de csapatok esetében csak akkor, ha a pályamunka első szerzője a PTE BTK munkatársa.
 • Olyan pályaművet, amely más PTE díjban részesült, a bizottság nem vesz figyelembe Az év publikációja kari szintű díjazásakor.
 • A díjak értéke egyenként bruttó 300.000 Ft. Megosztott szerzőség esetén a díj is felosztásra kerül azon szerzők között, akik jelenleg is a kar munkatársai.
 • A díjak átadása a szeptemberi összoktatói értekezleten történik.

Pályázatra jelentkezni a kiíráshoz csatolt űrlap kitöltésével lehet a következő e-mail címen: btk-az-ev-publikacioja@pte.hu

Az év publikációja Űrlap (doc)

Jelentkezési határidő: 2024. április 29., 23:59.