Tájékoztató | Külföldiek Egyeteme (2023)

Tájékoztató | Külföldiek Egyeteme (2023)PTE, B épület, 402-es terem (7624 Pécs, Ifjúság útja 6.)

Előadó: Éliás Ildikó, az Universitá per Stranieri egyetemi referense

2008 óta rendszeresen kerül bemutatásra az Universitá per Stranieri "Dante Aleghieri" intézménye, ahol az olasz nyelvet és kultúrát oktatják külföldi diákok számára.
 
A helyszín Olaszország kevésbé ismert régiója, a csizma lábfejében elhelyezkedő Calabria. Európa Karib-térsége, az érintetlen természet világa, a dolce vita hazája, a zavarba ejtően barátságos emberek társadalma.
 
Az egyetem Reggio di Calabriában működik, amely az olasz csizma legdélibb, legnapsütöttebb tengerpartján fekszik. Reggio városának túlpartján pedig a világ egyik legkedveltebb szigete Szicília látható.
 
Intézményünkben a teljesen kezdőtől a felső fokig anyanyelvi tanárok oktatják az olasz nyelvet és kultúrát. Egy kurzus keretében (egy hónap) egy nyelvi szintet (egy év gimnáziumi tananyaga) sajátíthatunk el a magas óraszám (napi 2x90 perc) és a tapasztalt oktatók segítségével. 
 
Természetesen nem csak az egyetemi órák, hanem a nyelvi környezet is nagy szerepet játszik a nyelvtanulásnál, hiszen a megszerezhető tudás 50%-a az utcán "ragad" ránk.
 
Ez az Európától távoli világ egy életre szóló élménnyel tesz gazdaggá, s mindenekelőtt motiválttá: jó az olaszt tanulni.
 
A tájékoztató során bemutatásra kerülnek az egyetem tanfolyamai, a szervezett programok és a kirándulások.