X. Falukonferencia

X. FalukonferenciaPécs

Az elmúlt negyven év regionális és vidékfejlesztési folyamatai – X. Falukonferencia

A konferencia fő célkitűzése – az elmúlt rendezvényekhez hasonlóan – integrálni a kormányzati szakpolitikusokat, a gyakorló agrár- és vidékfejlesztő szakembereket, illetve a tudományos élet azon képviselőit, akik szívükön viselik a vidék sorsát, és igyekeznek válaszokat találni a vidék problémáira, alternatívákat kínálni a különböző fejlesztési irányok között. A tanácskozás lehetőséget biztosít a résztvevők véleményének kifejtésére és a kerekasztal beszélgetéseken egy egységesnek tekinthető fejlesztéspolitika számára is használható álláspont kialakítására. 

A pandémiás időszak elmúltával a szervezők úgy gondolják, hogy van és lesz miről beszélni, eszmét cserélni, vitatkozni a vidékkutatóknak és a gyakorlati szakembereknek. A konferencia szervezői abban is bíznak, hogy a színvonalas szakmai programot kínáló rendezvény a tudományos és szakpolitikai hozadéka mellett a hazai vidékkutatói hálózat megújulását és újbóli megerősödését is szolgálja.  

A konferencia célja a globális és lokális méretű vidéki térség, mint fő kutatási terep legfrissebb eredményeinek ismertetése, valamint elméleti és gyakorlati problémák megvitatása. A konferencia lehetőséget biztosít szakmai együttműködésre, közös pályázatokban való részvétel megtárgyalására, a PhD hallgatóknak előadás tartására. A konferencia célja továbbá a környezettudatosság, a környezeti nevelés és a kutatási eredmények hasznosítási fontosságának hangsúlyozása. 

A konferencia kulcs-szavai: 
vidékföldrajz, vidékfejlesztés, területfejlesztés, épített környezet és területrendezés, regionális politika, hulladékgazdálkodás, alternatív energiák, tájökológia, környezet-gazdaságtan, fejlesztéspolitika. 

Jelentkezési határidő: 2024. február 20.

A konferenciát személyes jelenléttel tervezzük megtartani. A rendezvényre az alábbi űrlap kitöltésével jelentkezhet.

Regisztrációs díj: 25.000 Ft 
Kapcsolat: falukonferencia@krtk.hun-ren.hu

További információ

Forrás: Regionális Kutatások Intézete
Fotó: Fortepan