Díjak és elismerések az új tanév kezdetén

szeptember

05.

kitüntetés

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa szeptember 1-jén tartotta tanévnyitó ünnepi ülését, mely alkalomból Karunk több munkatársa is elismerésben részesült. A Szegedi Tudományegyetem tanévnyitó ünnepségén pedig Csönge Tamás oktatónk vett át rangos szakmai díjat.

2022. szeptember 1-jén, vagyis a Magyar Felsőoktatás Napján és a középkori egyetemalapítás évfordulóján tartotta tanévnyitó évnyitó ünnepi ülését a PTE Szenátusa. Egyetemünk hagyományainak megfelelően ekkor kerül sor az egyetemi tanári címek átadására is. Idén Novák Katalin köztársasági elnök a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon Kiss Gergelyt, a Történettudományi Intézet oktatóját nevezte ki egyetemi tanárrá.

Miseta Attila rektor Egyetemi Kultúráért Díjban részesítette a fennállásának 50. évfordulóját ünneplő Szenes Klub programszervezőit, működtetői – közismertebben a Szenes Crew-t. A díjat a Klub nevében a két programkoordinátor, Magyar Olivér és Lénárt Patrik vette át.

A PTE BTK Hallgatói Önkormányzat sportreferensének, Haincz Krisztiánnak a munkáját Egyetemi Sportéletért Díjjal ismerte el az intézmény vezetése.

Szegedi Tudományegyetem Kanyó Zoltán Irodalomelméleti Alapítványa évente egy olyan 35 évnél nem idősebb, az irodalomtudományt bölcseleti igénnyel művelő kutatót érdemesít, aki szakmájában nemzetközileg is mérhető eredményeket ér el. Idén a Kanyó Zoltán-díjat a kuratórium döntése alapján Csönge Tamás, a Filmtudományi és Vizuális Tanulmányok oktatója kapta.

A díjazottaknak szívből gratulálunk!

Képgaléria itt!

Forrás és fotók: UnivPécs