Nemzetközi nap Pécsen! - ICDiP 2023 | InternationalSeasons

Nemzetközi nap Pécsen! - ICDiP 2023

-

Pécs, Széchenyi Tér

Idén másodszor kerül megrendezésre az International Culture Day in Pécs a Pécsi Napok keretén belül. A programot a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatósága állította össze. Számos nemzetközi és hazai fellépővel várjuk a kedves érdeklődőket Pécs főterére. A részvétel mindenki számára ingyenes!

17:00 – A PTE Táncoló Egyetem műsora 

17:40 – Olivér Zrínyi, a PTE Művészeti Kar növendékének gitárkoncertje 
Közreműködik: Janó Attila (ének), a PTE Művészeti Kar hallgatója

18:10 – Ballet Camara interaktív nyugat-afrikai dob-és táncshow 
A PTE nemzetközi programjainak kihagyhatatlan fellépői ezúttal is látványos afrikai dob- és táncshow-val érkeznek Pécsre!

19:20 – Oriental Fusionett – egyiptomi hastáncshow 
A csoport tíz éve táncol együtt, a fúziós, modern hastáncot képviselve. Hazai és nemzetközi versenyeken dobogós helyezést értek el. Tagjai között van pécsi, bikali és szekszárdi. Közülük ketten a PTE-n végeztek, és dolgoznak. Gyenis Boglárka a Táncoló Egyetem egykori jógaoktatója, valamint a PTE ETK Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézet táncoktatója. A tánccsoport fellépésében a PTE Táncoló Egyetem Jubileumi Gálaműsorán is gyönyörködhettünk.

20:10 – Erual koncert
Erual, 22 éves énekes-dalszerző Bretagne-ból, már fiatalon megkezdte zenei pályafutását és zongoratanulmányai a kezdetektől fogva saját dalok komponálására ösztönözték. 2020-ban a Rennes-i Egyetem “Á vous de jouer!” tehetséggondozó programjának díjazottja lett. 2019-ben és 2021-ben két EP-t jelentetett meg majd 2022-ben “Cité soleil” címmel kiadta első albumát is. Számait a pop, elektro-pop, indie, világzene és francia varieté stílusjegyei inspirálták. Zenéje virágmámoros és napsütötte világba kalauzolja el a hallgatót, ahol a narratíva és szubjektum álomszerű házassága tárul elénk.

21:30 – Sena Dagadu koncert
A magyar könnyűzene meghatározó alakja, a hazai popkultúra központi figurája. Sena ezúttal trióban érkezik Pécsre, Élő Márton és Pásztor Ákos kíséretében.

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Forrás: PTE Nemzetközi Igazgatóság