Díjak és elismerések a PTE Szenátusának pedagógusnapi ünnepi ülésén

június

08.

kitüntetés

2021. június 5-én 11 órai kezdettel tartotta a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa ünnepi ülését. Hagyományosan a pedagógusnap alkalmából kerül sor a Professor Emeritus, Professor Emerita, valamint az egyetemi címek és kitüntetések átadására.

Az Egyetem Szenátusa a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kari Tanácsának egyhangú határozata alapján Professor Emerita címet adományozott Prof. Dr. Font Mártának, Karunk korábbi dékánjának, a Történettudományi Intézet nagyrabecsült oktatójának. Professzor Asszony a címet 2020 novemberében vette át.

Az Egyetem Szenátusa Professor Emeritus címet és a PTE címerével ellátott arany kitűzőt adományozott Prof. Dr. Fischer Ferencnek és Prof. Dr. Szendi Zoltánnak. Fischer professzor több évtizedes, példaértékű oktatói, kutatói, valamint tudomány- és egyetemszervezői munkájáért vehette át a címet. Szendi professzort pedig a német irodalommal foglalkozó fiatal tehetségek számára elengedhetetlen segítséget jelentő kutatói tapasztalata és nemzetközi kapcsolatrendszere elismeréseként tisztelték meg a kitüntetéssel.

A Szenátus Arany Katedra díjat adományozott Prof. Dr. Nagy Zoltánnak, a Néprajz – Kulturális Antropológia Tanszék vezetőjének kiemelkedő oktató-nevelő munkájáért, illetve a tehetséggondozás területén elért jelentős eredményeiért.

Magas színvonalú, lelkiismeretes munkája elismerésként a Kar vezetésének javaslatára rektori dicséretben részesült Novákné Végső Zsuzsa, a Szociológia Tanszék ügyvivő szakértője.

Gratulálunk a díjazottaknak, és munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

Az ünnepi ülés felvétele az alábbi linken tekinthető meg: 

Képgaléria