Pályázat | Collegium Seraphicum Ferences Szakkollégium

június

03.

pályázat

A pécsi Collegium Seraphicum Ferences Rendi Szakkollégium, szeretettel várja azon hallgatók jelentkezését, akik tanulmányaikat szeptembertől valamely pécsi felsőoktatási intézményben fogják végezni.

A Collegium Seraphicum Ferences Rendi Szakkollégium felvételt hirdet!A Collegium Seraphicum, más néven Szeráf, a belváros szívében található, így a PTE valamennyi kara könnyedén, sétával is elérhető, de a kollégiumtól pár percre találhatóak nagyobb közlekedési csomópontok, vasútállomás és buszpályaudvar is. A Szeráf közvetlen környezetében található pékség, vegyesbolt, éjjel-nappali, diákbarát éttermek. Ezeken felül több, az egyetemisták által igen kedvelt vendéglátóegység, pub, amelyek teret adnak a barátokkal való közös sörözős beszélgetésekre, a szórakozásra és a kikapcsolódásra.

A Collegium Seraphicum Ferences Szakkollégium, így profiljából adódóan is nagy hangsúlyt fektet a közösség építésére és a közösségi élet változatos megélésére. Különféle programokkal, színes előadásokkal, közös vacsorákkal és a PTE-vel közösen szervezett tevékenységekkel (pl. véradás) közelebb hozza a hallgatókat egymáshoz, így akár életre szóló barátságok is kialakulhatnak az itt lakó diákok között.

Az intézmény szakkollégiumi státusza miatt a hallgatóknak különböző munkacsoportokban végzett feladatok teljesítésével jár a lakhatás feltétele. Azonban nem kötelező teljes jogú szakkollégistának lenni, a Szeráf lehetőséget kínál az albérlői státusz választására is, amivel az adott hallgató természetesen mentesül a szakkollégiumi teendők alól.

A kollégium kétszintes, 2-3 ágyas szobákkal illetve több közös konyhával és fürdőszobával van ellátva. A tanuláshoz tanuló terem is rendelkezésre áll, továbbá az épületben található még közösségi szoba, ahol beszélgetni, társasozni és filmet nézni is lehet. A kikapcsolódáshoz a hallgatók ingyen használhatnak pingpong- és csocsóasztalt is, illetve igénybe vehetik a kollégiumban elhelyezkedő edzőtermet. Mindemellett két szép kert is található a Szeráf területén, melyek jó idő esetén közös sütögetésnek és tanulásnak adnak otthont. Plakát (pdf)
 

Gyere a Collegium Seraphicumba, ha…

  • életre szóló élményekkel és barátságokkal szeretnél gazdagodni.
  • szeretnél Pécs történelmi belvárosában, ugyanakkor csendes helyen lakni.
  • szeretnél egy élő közösség tagja lenni, ami a hitedben is megtart.
  • szeretnél a különböző programok által gyarapodni s gazdagodni mind szellemiekben, mind lelkiekben.

Ha a válaszod mindezekre igen, akkor jelentkezz s légy Te is Szeráflakó!
Jelentkezési határidő: augusztus 11.

Felvételi információk itt!

 
Forrás: Collegium Seraphicum Ferences Rendi Szakkollégium