„Pécsi néprajz 30” konferencia és öregdiák-találkozó

szeptember

13.

általános

A megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő Néprajz -- Kulturális Antropológia Tanszék 2021. október 8-án és 9-én a tanszék legfontosabb kutatási irányait bemutató konferenciát, majd öregdiák-találkozót szervez.

Éppen 30 éve, az 1991/92-es tanévben indult meg Pécsett a néprajz szakos oktatás. 

A tanszék megalakulása óta úgy határozza meg magát, hogy három tudományterületet azonos súllyal kíván megjeleníteni a néprajztudományon belül: az „anyagi kultúra” kutatását, a folklorisztikát és a kulturális antropológiát. A 2021. október 8-án megrendezésre kerülő konferencia ezt a három tudományterületet jeleníti majd meg olyan módon, hogy három szekciójában visszatekint a tanszék egy-egy korábbi, jelentős hazai vagy nemzetközi pályázatára. A konferencián a kutatások egykori vezetője, egy abban részvevő oktató és az ennek a projektnek köszönhetően a szakmában helyet talált hallgató előadása hangzik el.

Másnapra, 2021. október 9-ére egésznapos rendezvénysorozatra invitálják a tanszék valaha volt összes hallgatóját és oktatóját. A 30. évfordulót ez alkalommal kötetlen kiállítás-, beszélgetés- és koncertsorozattal ünneplik majd.

A kiállítás Facebook linkje:

https://www.facebook.com/pecsineprajz

Eredményes konferenciát, és remek hangulatú találkozást kívánunk a néprajzosoknak!

A konferencia programja a mellékletben található.
 

Csatolt fájl