Szabadon választható kurzusok ajánló

szeptember

10.

hallgatóknak

 

Minden egyetemi képzésben résztvevő hallgatónak meghatározott számú szabadon választható kreditet kell teljesíteni (a pontos kreditértékről a tantervedből tájékozódhatsz). Ezek közül három lehetséges kurzust szeretnénk a figyelmedbe ajánlani a 2024/25 I. félévére, amiket 2024. szeptember 23-ig vehetsz fel a neptun tanulmányi rendszerben.

 

A bölcsészettudományi és társadalomtudományi kutatások gyakorlati megismerése

A tárgy célja, hogy a hallgatók közvetlen tapasztalatot szerezzenek a tudományos kutatásokban való részvétel kapcsán és ezáltal betekintést nyújtson a bölcsészet- és társadalomtudományok világába. A hallgatók a kurzus során megismerkednek a mérőeszközök és kísérleti paradigmák széles körével. A tantárgy során a hallgatók ráláthatnak a bölcsészet és társadalomtudomány aktuális kérdéseire és az ezek feltárását célzó kutatások módszertanára, valamint a tudományos kutatások eredményeinek várható hasznosulására is. A kurzus során a hallgatók elsősorban a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon zajló kutatásokba kapcsolódnak be résztvevőként. A bevont kutatási projektek a kar profilját igyekeznek lefedni, így a hallgatók a részvétel során általános képet alkothatnak az itt működő tudományos életet illetően.

Kredit: 2
Kurzuskód: PSZI0034

 

Tanulástámogatás: tanulási módszerek, készségek, szokások

A kurzus célja a hallgatók tanulási képességeinek fejlesztése. Ennek során lehetőséget biztosít alapszintű tanulási önismeret kifejlesztésére, hatékony tanulási szokások kialakítására, az önirányított tanulás útjának megismerésére. A modulrendszerű kurzus központjában az egyes, felsőoktatáshoz köthető tanulási feladatok, az összetett tanulási projektek, az ezekhez kapcsolódó tanulási célok és az elérésükhöz szükséges képességek állnak, amelyeket gyakorlatias módszerekkel dolgozunk fel.
A kurzus blended learning (vegyes tanulás) szerkezetű, két fő részből áll:

  • egy aszinkron online szakaszból a Moodle rendszerben, 
  • egy jelenléti készségfejlesztő szakaszból.

Kredit: 2
Kurzuskód: PONT0030

 

GreenPE

Szabadtéri fitnesz indul 2024/25 I. szemeszterében a TTK oktatónak szervezésével. A kurzus mindneki számára nyitott, aki szívesen sportolna ingyen, szakemberek vezetésével heti 2x45 percben. Az edzések helyszíne a BTK-TTK Botanikus kertje, hétfőn 14.00-14.45-ig, illetve csütörtökön 13.00-13.45-ig. A kurzusra nem (csak) versenysportolókat várunk, hanem mozgásra motivált hallgatókat.

Kredit:
Kurzuskód: Green-VM
 

Részletek itt!
 

Tudtad?
Az ajánlott félévente teljesítendő kreditekbe, a kötelező tárgyaid mellett a szabadon választható kurzusok is beleszámítanak.

 

30 kredit | Kurzusfelvételi információk - 2024/2025 őszi szemeszter