Tájékoztató fórum | Foglalkoztatáspolitika specializáció

március

28.

általános

MEGHÍVÓ

TÁJÉKOZTATÓ FÓRUMON

való részvételre

 

Tisztelt Hallgatók! Tisztelt Érdeklődők!

Örömmel tájékoztatunk minden kedves hallgatót és érdeklődőt arról, hogy a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara által képviselt Szociálpolitika mesterképzési szak új modullal gazdagodott. A szak keretében 2024 szeptemberében első alkalommal induló Foglalkoztatáspolitika specializáció a Kar képzési kínálatának szélesítése mellett egyben a gazdasági, munkaerőpiaci elvárások teljesítéséhez is hatékonyan képes hozzájárulni.

A Szociálpolitika MA szak Foglalkoztatáspolitika specializációját választó hallgatók a releváns és aktuális munkaerőpiaci, foglalkoztatáspolitikai és vezetési-szervezési ismeretek mellett lehetőséget kapnak arra, hogy a vállalati keretek között új köntösben jelentkező szociálpolitika és a hozzá szorosan kapcsolódó további tevékenységi területek – így például az emberi erőforrás-gazdálkodás (HRM), vagy a vállalatok társadalmi felelősségvállalása (CSR) – céljait, jelentőségét, az említett funkciók egymáshoz való kapcsolódását is behatóan megismerjék. Ezáltal a hallgatók a diplomaszerzést követően képesek lesznek az említett területek integrálásával komplex, vállalati keretek között működtethető jóléti (corporate well-being) rendszereket tervezni, felépíteni és irányítani.

A képzési program gazdasági, munkaerőpiaci orientációját erősíti, hogy a kurzusok oktatásában, valamint a képzési időszakban teljesítendő hallgatói gyakorlat megvalósításában vállalati környezetben, a PTE-vel együttműködő vállalatok – így például a Prohuman Zrt és partnerszervezetei – szakemberei is részt vesznek. A képzési programban részt vevő hallgatók a PTE és a Prodiák Iskolaszövetkezet által közösen képviselt Karrierút Program keretei között juthatnak elhelyezkedési lehetőséghez.

Várunk minden kedves érdeklődőt

2024. április 9-én, kedden délután 14.00 h-i kezdettel

a PTE BTK Kari Tanácstermében (Pécs, Ifjúság útja 6., „A” épület)

tartandó tájékoztató fórumunkra. A programon való részvétel ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációra az alábbi űrlap kitöltésével van lehetőség: 

Regisztráció

Pécs, 2024. 03. 28.

a Szervezők