Tehetségre hangolva

november

21.

kitüntetés

A Pécsi Tudományegyetem Tehetségtanácsa ünnepélyes keretek között díjazta a kiemelkedő hallgatói, valamint az őket támogató tutori munkát. A Dr. Halasy-Nagy József Aulában 2022. november 18-án adták át az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjait jelképező okleveleket, ill. a Pro Cura Ingenii kitüntetéseket. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karról Orbán Jolán professzor és Teleki Szidalisz Ágnes adjunktus részesültek ez utóbbi elismerésben. 

A PTE tehetséggondozási stratégiáját 2022 tavaszán fogadta el a Szenátus. Az egyetem mind a hallgatói tehetségeket, mind pedig az őket kibontakozni segítő oktatókat is támogatni, elismerni kívánja az oktatói-kutatói utánpótlás biztosítása és a nemzetközi versenyképesség növelése érdekében. Ennek jegyében a PTE Tehetségtanácsa 2022. november 18-án Dr. Halasy-Nagy József Aulában ünnepélyes keretek közt adta át az Új Nemzeti Kiválósági Program (ÚNKP) nyerteseinek (alap-, mester- vagy doktori képzésben tanuló hallgatók, doktorjelöltek, valamint fiatal oktatók, kutatók) az ösztöndíjat jelképező okleveleket.

A 2020 őszén alapított Pro Cura Ingenii díjjal pedig olyan 35 év alatti és ennél idősebb oktatók munkáját kívánja elismerni a Tehetségtanács, akik kiemelkedően sokat tettek a tehetséggondozásért amellett, hogy eredményes kutatói és oktatói tevékenységet is folytatnak. A PTE BTK Kari Bizottsága Orbán Jolánt, a Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet professzorát, és Teleki Szidalisz Ágnest, a Pszichológia Intézet adjunktusát terjesztette elő a díjra, melyet Fedeles Tamás rektorhelyettestől és Horváth Györgyitől, a Tehetségtanács elnökétől vehettek át oktatóink.

Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

Forrás, képek: UnivPécs | Képgaléria