Újra kötelező a maszkhasználat az egyetemen

október

29.

A járványügyi helyzet alakulása miatt, a PTE Operatív Stábja 2021. november 2-tól szigorítja a maszkhasználatot a Pécsi Tudományegyetemen.

Kötelező az orrot és szájat folyamatosan eltakaró maszk (orvosi maszk, munkavédelmi maszk, illetve textil vagy más anyagból készült maszk) viselése

  • az Egyetem teljes területén, zárt térben (ideértve tantermeket, a közösségi tereket, a közlekedő folyosókat, a kollégiumok közösségi tereit, az ügyfélfogadási helyiségeket és az irodákat is.)
  • bármely zárt térben tartott rendezvényen, értekezleten, testületi ülésen.

Kivételt képez:

  • a jelenléti foglalkozások során az előadást tartó személy
  • a sportfoglalkozásokon, illetve a sportlétesítmények használata során az aktív sporttevékenységet kifejtő személy,
  • az egyetemi munkatársak, amennyiben egyedül tartózkodnak irodájukban,
  • a kollégiumban a saját szobájában tartózkodó hallgató.

A Klinikai Központ területén a maszkhasználatot a vonatkozó jogszabályi és belső utasítások szabályozzák és az általánostól szigorúbb előírások is érvényesülhetnek. 

Az Operatív Stáb határozata nem vonatkozik az Egyetem fenntartásában álló köznevelési intézményekre, ahol a maszk használatát az EMMI ágazati iránymutatásai rendezik.

A PTE Operatív Stábja arra kér minden egyetemi polgárt, hogy különös figyelmet fordítson a személyi higiéne betartására.

A védelmi intézkedések az egyetemen kívül is szigorodtak: a Magyar Közlönyben megjelent rendeletek szerint országos szinten kötelező a maszkviselés a közösségi közlekedés során, november elsejétől.
Ennek részletei itt olvashatók.

Forrás: PTE 
Fotó: pexels.com