Vargyas Gábor kutató professor emeritus címet vett át

november

14.

Az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat 2021-ben indította el a kutató professor emeritus címek adományozását. A tudományos konferenciával egybekötött ünnepi eseményen Vargyas Gábor professzor életműve elismeréseként Maróth Miklós elnöktől vehette át a cím viselésére szolgáló oklevelet.

A kutató professor emeritus cím megalapításának és adományozásának célja az ELKH kutatóhelyein tudományos munkakörben foglalkoztatott kutatók eredményes kutatói életpályájának, valamint a tudományszervezés területén végzett jelentős tevékenységének elismerése.

A 2022. november 10-én tartott ünnepi rendezvényen életműve elismeréseként Vargyas Gábor, a Néprajz   Kulturális Antropológia Tanszék professzora, a néprajz és a kulturális antropológia iskolateremtő személyisége érdemesült a kutató professor emeritus cím viselésére, hiszen

„szakmájának hazai és nemzetközi viszonylatban egyaránt kiemelkedő képviselője, aki a tudományos kutatás, a muzeológia és az egyetemi oktatás területén egyaránt komoly tekintélyre tett szert”.

A díjat az ELKH elnöke, Maróth Miklós adta át.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!

Forrás: elkh.org