Kreatábor

pic

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara idén nyáron 15. alkalommal rendezi meg a középiskolás diákok számára hirdetett Kreatáborát!
Gyere online vagy személyesen és szerezz plusz 10 felvételi többletpontot!

 

Mi a különbség az offline és az online Kreatábor között? Melyiket válaszd? 

 

Figyelem, a jelentkezés a táborba lezárult, ám az online verzióra továbbra is várjuk a jelentkezéseket! 

Ha szívesen látogatnál Pécsre, barangolnád be a PTE BTK campust és a várost mindezt az országból mindenhonnan érkező diáktársakkal akkor az OFFLINE verzió való neked. Pont mint egy nyári tábor, csak sokkal jobb.

 

Ha már lenne programod erre az időszakra, de online szívesen kipróbálnád milyenek az egyetemi előadások és szereznél 10 többletpontot akkor neked az ONLINE verziót ajánljuk.

 

pic

A TÁBOR PROGRAMJA


A táborban az izgalmas előadások, és szemináriumi beszélgetések mellett számos érdekes off program várja a résztvevőket. Láthattok improvizációs színházi előadást, ahol a nézők alakítják a történet menetét, készíthettek tudósítást a közösségi média oldalainkon, megismerhetitek a kérdezés módszertanát.
A szakmai program mellett bemutatkoznak még a Kar tanszékei, intézetei, szakjai, és mindezt izgalmas kulturális programokkal egészítjük ki a város szívében. A délelőtti érdekfeszítő előadásokon és workshopokon nem csak abba kóstolhatsz bele, hogy milyen lesz majd egy egyetemi kurzus, és hogy folyik ott a közös munka, hanem Oktatói Követeinket is megismerheted. (Természetesen itt is van lehetőség 10 többletpont szerzésére amennyiben az előadásokon alapuló teszteken 60%-ot teljesítetek.)
Délután pedig a Kar hallgatói mutatják meg Nektek a campust és Pécs városát. Esténként nagy beszélgetések, új barátok, hamisítatlan pécsibölcsész életérzés vár Benneteket.
A programokat a PTE Ifjúság úti, Rókus utcai épületeiben és a Zsolnay Negyedben tartjuk. A szálláshely a Márton Áron Szakkollégium, ahol a tábor rendjére éjszaka kollégiumi tanárok vigyáznak. A résztvevők számára igény szerint biztosítunk az ebéd mellett reggelit és vacsorát.

Részletes program hamarosan.
 

A TÁBOR KÖLTSÉGEI


Teljes ellátással (szállással, napi háromszori étkezéssel): 55.000 Ft
Csak ebéddel (szállás nélkül, ebéddel): 35.000 Ft
Ellátás nélkül (szállás és étkezés nélkül): 25.000 Ft

Ha eltöltenél egy vidám és élménydús hetet a pécsi bölcsészkaron, ne habozz jelentkezni!

A tábor időpontja: 2024. július 1–5.

A tábor helyszíne: Pécs, Ifjúság útja 6.

A jelentkezés határideje: 2024. június 7., péntek 12.00

A regisztrációs űrlap kitöltésével van lehetőség jelentkezni a személyes részvételhez kötött PTE BTK által megrendezésre kerülő Kreatáborra. 
FIGYELEM! Az űrlap kitöltésével előzetes regisztráció történik a regisztráció csak a tábordíj kifizetéssel válik véglegessé. A fizetés részleteiről a regisztrációt követő hetekben küldünk tájékoztatást. Fix férőhelyet az első 20 jelentkezőnek tudunk biztosítani, ezt követően automatikusan várólistára kerülnek a jelentkezők. Minden esetben a jelentkezést követő egy héten belül visszaigazolást küldünk az előregisztráció sikerességéről.

JELENTKEZEM


További információ

PTE BTK Kommunikációs és Marketing Iroda
Szirmai Evelin vagy Kovács Fanni
btkinfo@pte.hu

pic

A TÁBOR PROGRAMJA


Az idei évtől először van lehetőség részt venni az online Kreatáborunkban. A részvevők egy digitális felületen keresztül tekinthetik meg karunk oktatóinak videóanyagait a táborhét során. A 10 többletpont megszerzéséhez 60%-ot kell elérnie a diákoknak az előadások alapján összeállított teszteken.

Ízelítő az előadásokból:

Dr. Vámosi Tamás - Miben lehet előnye egy (végzett) bölcsész hallgatónak a munkaerőpiacon?

Ki a jó munkavállaló? Kit, milyen felkészültségű munkatársakat keresnek a cégek? Hol lehet előnye egy bölcsész végzettségű pályakezdőnek a versenyben, és mit kell ezért tennie? Az előadás keretében felvillantjuk az aktuális és releváns, munka világát érintő információkat, középpontba helyezve a munkáltatói elvárásokat, kitérve azon tartalmi elemekre amelyek fontosak lehetnek egy (leendő) hallgatónak a karrierépítés területén.

Dr. Tomay Kyra - Miért jár(j)unk iskolába? 

Miért éri meg iskolába járni egyéni és társadalmi szinten?  Ebben az előadásban az oktatás hasznáról fogok beszélni egyéni és társadalmi szinten. Az iparosodást, modernizációt megelőző évszázadokban az iskola, oktatás csak kis szerepet játszott a társadalmakban. A gyerekek és fiatalok családjukban, rokonságukban, helyi közösségeikben sajátították el azokat az ismereteket, és társadalmi normákat/szabályokat és értékeket melyek szükségesek voltak ahhoz, hogy felnőttként eredményes munkát végezzenek és a társadalmi közösségeikbe integrálódjanak. Az iparosodás óta azonban az írni-olvasni tudás és az iskolában elsajátítható ismeretek egyre fontosabbakká váltak. Minél magasabb az egyén iskolai végzettsége, minél szélesebb körűek az ismeretei, annál jobbak a foglalkozási életpályáján és a keresetben az esélyei, annál jobban tudja érdekeit képviselni és érvényesíteni, így az oktatási intézmények a modern társadalom döntő fontosságú intézményeivé váltak.

Dr. Barabás Gábor - A hosszú 13. századról röviden

Az Árpád-kor utolsó évszázada számos változást, új jelenséget hozott a Magyar Királyság történetében. A belháborúval induló és III. András, "az utolsó aranyágacska" halálával záruló időszak a magyar történelmi tudatban is kitűntetett helyet foglal el, elsősorban az 1222. évi Aranybulla, valamint a tatárjárás révén. Az előadásban a történettudomány legfrissebb eredményeire támaszkodva strukturálisan tekintjük át a korszak folyamatait, kitérve a jól és kevésbé ismert jelenségekre, eseményekre. II. András keresztes hadjárata, a Babenberg örökségért, azaz Ausztriáért folytatott küzdelem, vagy éppen az 1260-as és '70-es évek belháborúi, valamint a kun törvények - -- egyebek mellett - mind az elemzés tárgyát képezik. Fontos célként fogalmazható meg, hogy regionális kontextusban vizsgáljuk és tárgyaljuk a magyar történelem eseményeit, ami által a változások mögött munkáló erők is jobban megismerhetővé válnak. 

De szó lesz még Híres magyarokról - német gyökerekkel, a Szerelmes Petőfiről, Leonrado színházáról, valamint A nyelvről mint rendszerről is.

További előadás információk hamarosan!

A TÁBOR KÖLTSÉGEI


Az "online tábor" térítésmentes, ám előzetes regisztrációhoz kötött.

A tábor időpontja: 2024. július 1–5.

A tábor helyszíne: Online, a Moodle felületén keresztül

A jelentkezés határideje: 2024. június 26., szerda 16.00

JELENTKEZEM

 


További információ

PTE BTK Kommunikációs és Marketing Iroda
Szirmai Evelin vagy Kovács Fanni
btkinfo@pte.hu