november

24.

December 1-jétől Bölcsész keddek címmel online nyílt nap sorozatot indítunk, melyen várjuk a bölcsészet- és társadalomtudományok iránt érdeklődőket.

A szakos tájékoztatók a ZOOM felületén zajlanak majd, amelyek elérhetőségéről regisztráció után tájékoztatjuk a hozzánk csatlakozni kívánókat.

Mindig csak a soron következő...

november

12.

Tájékoztatni szeretnénk Önöket, hogy a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében a PTE BTK Kari Hivatal szervezeti egységeinek nyitvatartása 2020. november 12-től az alábbiak szerint változik:

- személyes ügyintézés kizárólag előzetes időpont egyeztetés alapján lehetséges (vagy telefonon vagy emailon keresztül)...

október

16.

A PTE Nemzetközi Igazgatósága a PTE Szenátus által 2016 novemberében elfogadott Nemzetköziesítési Program keretében 2020 őszi szemeszterére meghirdeti a„ PTE Utazó Nagykövete Online Edition” elnevezésű pályázatot.

A „PTE Utazó Nagykövete Online Edition” elnevezéssel olyan online nemzetközi konferencián/workshopon való részvételt elősegítő...

szeptember

20.

A Kormány tájékoztatója a nyelvvizsga hiányában át nem vett oklevelek ügyintézéséről

Az új koronavírus által okozott járvány az egész világot, így hazánkat is sújtja. A Kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédje a magyar emberek egészségét és életét.

A magyar...

szeptember

03.

11/2020. sz. Dékáni Utasítás a 2020/2021-es tanév megkezdéséről és a jelenléti oktatás és számonkérés lebonyolításáról a 2020/2021-es tanév őszi szemeszterében a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán

 

augusztus

31.

2020. szeptember 15.

Öt éves a biblioterapeuta képzés - interjú dr. Béres Judittal 

 

A szak létrehozásának indoka, képzési célja:

A biblioterápia fogalma a szépirodalomolvasás és kreatív írás segítő kapcsolat keretében való, személyiségfejlesztő célú, csoportterápiás struktúrájú alkalmazása, amely a...

augusztus

27.

Kedves Hallgatóink!

 

A 2020. augusztus 27-én hatályba lépett 9/2020. számú Dékáni Utasítás értelmében a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara elkötelezett a felsőoktatásban részt vevő személyek élet- és egészségbiztonságának védelme iránt, és fokozott elővigyázatosságot tart szem előtt a koronavírus-járvány továbbterjedésének...

augusztus

24.

 

A COVID-19 járványügyi készültségre való tekintettel, a Bölcsészet- és Társadalomtudomány Kar oktatásszervezési előkészületei miatt a félévkezdéssel kapcsolatos határidők módosultak.
Az időszakok kezdési időpontjának változása a költségtérítés első részletének befizetési határidejét is érinti.
Az időszakok záró időpontja továbbra is változatlan....

augusztus

19.

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) számára elsődleges az egyetemi polgárok és a lakosság egészségének megőrzése, védelme. Az egyetem vezetése ennek szellemében, mérlegelve a jelenlegi járványügyi szabályozásokat és az elmúlt hónapok során felhalmozott tapasztalatokat, a következő döntéseket hozta.

A Pécsi Tudományegyetem –...

augusztus

17.

Új szakirányú továbbképzés indul 2021-ben a PTE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának és Állam- és Jogtudományi Karának gondozásában.

Bővebben a képzésről itt olvashatnak.