Bölcsészhallgatók tanulmányi eredményeit és kutatómunkáját ismerte el Pécs városa

november

07.

kitüntetés

2022. november 3-án több tehetséges fiatal részesült elismerésben a pécsi Városházán. A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karáról Horváth Gergely, Molnár Ákos és Palócz Márk vehette át a Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díjat.

A kiemelkedő tanulói és hallgatói teljesítmények elismeréseként Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése díjat alapított, hogy kifejezze megbecsülését a magas szintű eredményeket felmutató tanulók és hallgatók iránt. A Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díjjal a város a tehetséggondozás területén anyagi támogatást is kíván nyújtani.

A sikeres pályázatot benyújtó fiatalok 2022. november 3-án a Városháza közgyűlési termében vehették át az elismeréseiket Péterffy Attila polgármestertől és Nyőgéri Lajos alpolgármestertől. A PTE BTK-ról 3 hallgató érdemesült a díjra.

Horváth Gergely | Fotó: pecsma.hu

Horváth Gergely angol-történelem szakos hallgatónk kiemelkedő kutatási eredményeit, publikációit, valamint a „Tanítsunk Magyarországért!” programban végzett mentori munkáját ismerték el.

Molnár Ákos | Fotó: pecsma.hu

Molnár Ákos doktorandusz hallgatónk („Oktatás és Társadalom” Neveléstudományi Doktori Iskola) nem csak hazai, de nemzetközi konferenciákon is elismerő figyelmet vív ki a kutatási eredményeivel. Emellett tagja a Magyar Pedagógiai Társaságnak, a Magyar Sporttudományi Társaságnak, valamint a PTE TTK Szentágothai János Protestáns Szakkollégiumnak. 2017-tól folytat oktatómunkát. Tanulmányai mellett aktív versenyző és táncedző is.

Palócz Márk | Fotó: pecsma.hu

Palócz Márk nemzetközi tanulmányok mesterképzésen szerzett diplomát, jelenleg a Politikatudományok Doktori Iskola hallgatója. Több egyetemi mobilitási program marketing-arca volt rendkívül hitelesen, hiszen a PTE hallgatói közül ő volt az első, aki felvételt nyert Dél-Amerika egyik legnívósabb felsőoktatási intézményébe. Kitartó és magas színvonalú kutatómunkájának eredményeként ma már elismert szakemberré nőtte ki magát.

A Pécs Város Kiváló Tanulói és Hallgatói Díjhoz szívből gratulálunk! Pályájukon további sikereket kívánunk nekik!

Forrás: pecsma.hu 1 | 2