Bringás reggeli | 2024. szeptember 17.

szeptember

11.

esemény

Mikor? 2024. szeptember 17. 07:30-10:00
Hol? A főépületnél és a B épület bejáratánál (a Paulus mellett)

Az Európai Mobilitási Hét részeként, a PTE Természettudományi és Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának, valamint a PTE Zöld Egyetem Program közös szervezésében valósul meg a Bringás reggeli kerékpáros akció campusunkon. 

3 érv, hogy miért biciklivel gyere szeptember 17-én az egyetemre:

Egészség

Az egyetemen akár hallgató, akár oktató az ember, a nap nagy részében ülőmunkát végez. A WHO ajánlása szerint egy egészséges felnőtt számára napi 30 perc mérsékelt intenzitású vagy 20 perc intenzív testmozgás javasolt. A mozgás nem csupán a testi, hanem a mentális egészség megőrzése és javítása szempontjából is fontos. Ha reggel megteheted és a biciklizést választod, mire az egyetemre érsz, akár teljesítheted is a napi ajánlott mozgásmennyiséget.

Forgalmi dugó elkerülése

Ha az autód helyett a biciklizést választod, akkor az a CO2-kibocsátás 92 százalékos csökkenését vonja maga után. Pécsi viszonylatban átlagosan 15-20 perc alatt a város bármely részéről beérhetsz a BTK campusra. Ha a reggelt szívesebben töltenéd mozgással, mint a dugóban ülve, akkor érdemes lehet a biciklizésnek egy esélyt adnod. 

Reggeli

A program keretében, 2024. szeptember 17-én reggeli jutalomban is részesülhetsz, ha kerékpárral érkezel az egyetemre. A BTK-TTK Főépülete előtt, illetve a B épület mellett reggel 07:30-tól szeretettel várnak önkénteseink, ahol az ingyenes fehérje- és müzliszelet mellett gyümölccsel készülünk a kerékpárral érkezőknek.

Mindemellett a Fitboys Kerékpárszerviz is hozzánk látogat, így bátran fordulhattok hozzájuk műszaki segítségért.