Elnyerte a Kiváló Kutatóhely címet a PTE BTK Általános és Evolúciós Pszichológia Tanszéke

május

09.

kitüntetés

A díjat a kiemelkedően magas színvonalú tudományos munka elismeréseként adományozták.

2022. május 4-én a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK) Pszichológia Intézet Általános és Evolúciós Pszichológia Tanszékének a Kiváló Kutatóhely címet adományozta.

“Külön öröm és megtiszteltetés, hogy ez az elismerés a három pécsi díjazott egyike lehetett, és a pszichológia tudományon belül mindössze még egy hazai képzőhely részesült ebben a minősítésben” – adott hangot örömének Bereczkei Tamás egyetemi tanár, a kutatóhely vezetője.

Az MTA elnöke az általa átnyújtott oklevélben kiemelte, hogy e díjat a kiemelkedően magas színvonalú tudományos munka elismeréseként adományozták. 

A tanszék mintegy három évtizede alakult, és ez alatt az időszak alatt számos szakmai projektben vett részt, több mint ezer közleményt publikált, és rangot vívott ki magának a hazai és nemzetközi tudományos életben. 

Az általa kutatott témák rendkívül sokrétűek, kiterjednek a fóbiák, párválasztási stratégiák, érzelmi szabályozás, machiavellizmus, internet-használat, sőt, újabban a COVID-19 járványra adott megküzdési stratégiák területeire is.

Forrás: PTE