Előadássorozat | Magyar Diaszpóra Mindennapok 2020  

november

17.

A diaszpóra közösségek számára erős identitásmegőrző szereppel bír az aktív kapcsolattartás, valamint a kultúra, a nyelv és a közös vallásgyakorlás, amelyeket a világjárvány idén komoly kihívások elé állított. A PTE Diaszpóra Projekt Hálózat és a Kerko Média Kft. őszi online rendezvény-sorozata arra keresi a választ, hogy a világon élő magyar diaszpóra közösségekre hogyan hatottak a 2020-as év eseményei.  

Előadás-sorozatuk egy Föld körüli utazásra invitálja az érdeklődőket: az egyes megállók alkalmával az adott régió diaszpóra közösségével foglalkozó kutatóval folyik beszélgetés a közösség helyzetéről, mindennapjairól és jövőbeni terveiről.   

Első alkalommal, 2020. november 13-án magyar idő szerint (CET) 15 órától Köves Margit a Delhi Egyetem tanára és Wilhelm Zoltán habilitált egyetemi docens, az Ázsia Központ igazgatója, a Balassi Intézet Delhi Magyar Tájékoztatási és Kulturális Központ korábbi igazgatója lesz az esemény vendége.  

A Zoom platformon megvalósuló online előadás-sorozat ingyenes, de előzetes regisztrációhoz között, melyet az alábbi linkre kattintva lehet megtenni. A regisztrációt követően e-mailen küldik el a szervezők a csatlakozáshoz szükséges további technikai részleteket.  

Facebook esemény  

Mindenkit szeretettel várnak!