Esemény | PTE DOT workshopok

október

20.

tudomány

 

A PTE DOT három workshopot szervez a 2022/2023-as tanév őszi szemeszterében

A PTE Digitális Oktatás- és Tanulástámogató Központ 2022. őszén folytatja a DOT WS elnevezésű sorozatát, melynek keretein belül a résztvevők egy-egy eseményen egy módszerhez vagy alkalmazáshoz, platformhoz kapcsolódó elméleti előadást követően a gyakorlatban is kipróbálhatják az eszköz vagy megoldás használatát. A félévben három ilyen workshop kerül megszervezésre, mindegyik alkalom ingyenes, de külön regisztrációhoz kötött.
 

DOT WS1. Fejlesztő értékelés digitális támogatással WS (Slido és Kahoot)

A résztvevők tapasztalatot szerezhetnek két, a fejlesztő értékelést támogató alkalmazás használatában. A workshop elején rövid módszertani alapozást követően előadások és szemináriumok esetében használható gyakorlati tippeket mutatunk be, valamint a saját tartalomfejlesztés kezdeti lépéseiben is segítünk.   
Az előadások során az interaktív prezentációs eszközök nem csak a hallgatók bevonását, aktivizálását segítik elő, hanem kiváló visszajelzést adhatnak a hallgatók felé azzal kapcsolatban, hogy mennyire figyeltek, mennyire értették meg az adott heti anyagot. A szemináriumok során az online kvízek nagy népszerűségnek örvendenek, játékosabbá teszik a tanulást, visszajelzésként szolgálnak oktatónak, hallgatóknak egyaránt. 
Időpont: 2022. október 25. kedd, 17.00-19.00
Helyszín: PTE Szenátusi terem, PTE Rektori Kabinet, Pécs, Vasvári Pál u. 4. 
Regisztráció: https://doodle.com/meeting/participate/id/dBLk0YNa/vote

DOT WS2. Gondolat- és fogalomtérképek az oktatásban (Coogle, Mindmaps.app)

A gondolat- és fogalomtérképek a digitális tanulástámogatásról függetlenül is sokoldalú pedagógiai eszközként használhatók, a digitális platformok azonban még többféle alkalmazásukat teszik lehetővé. Feldolgozás, csoportmunka, gyakorlás, tartalomfejlesztés, prezentáció, projektmunka – a gondolattérképek mindegyik folyamatban megtalálják a helyüket. A workshop során ezeket az alkalmazási formákat járjuk körül gyakorlati példákkal és megoldási lehetőségekkel.
Időpont: 2022. november 22. kedd, 16.30-18.30
Helyszín: PTE Szenátusi terem, PTE Rektori Kabinet, Pécs, Vasvári Pál u. 4. 
Regisztráció: https://doodle.com/meeting/participate/id/el5q4w6a/vote

DOT WS3. H5P interaktív tartalmak workshop

A workshop bemutatja a főbb h5p tartalmakat és keretet biztosít az integrációjukhoz. A rövid elméleti áttekintés követően a különböző h5p tartalmakat gyakorlati példákkal, valamint közös ötleteléssel ismerik meg az érdeklődő kollégák.
Időpont: 2022. november 29. kedd, 17.00-19.00
Helyszín: PTE Szenátusi terem, PTE Rektori Kabinet, Pécs, Vasvári Pál u. 4. 
Regisztráció: https://doodle.com/meeting/participate/id/aKZwxnze/vote

A további kérdéseket a dot@pte.hu email címen várják.