Felhívás | Átalakulások: Társadalmi és kulturális dinamika a digitális korban

február

24.

A CHANSE ERA-NET 2021. március 9-én Átalakulások: Társadalmi és kulturális dinamika a digitális korban címmel hirdeti meg első nemzetközi felhívását, melyhez 24 ország 27 kutatásfinanszírozó szervezete, köztük a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal is csatlakozott.

A pályázat célja: A CHANSE olyan új és innovatív kutatásokat kíván támogatni, melyek a jelenlegi digitális korban létező átalakulások működését, jelentését és következményeit vizsgálják a társadalmi és kulturális dinamika szemszögéből nézve. Noha a felhívás szövege nem zárja ki a más régiókkal való összehasonlítást vagy vizsgálatot, minden pályaműnek erős európai dimenziót kell mutatnia, vagy Európa egészét tekintve, vagy egy európai ország, város, közösség szintjén zajló változások vizsgálata vonatkozásában.

A pályázás alapfeltételei: legalább 4 konzorciumi partner, a felhívásban részt vevő minimum 4 különböző országból, a földrajzi sokszínűség miatt a „widening” országokból való partner (így magyarországi szervezet) bevonása erősen javasolt, ami számunkra egy jó csatlakozási alapot jelenthet.

A projekt időtartama: 24-36 hónap

A nemzetközi pályázat keretében kiválasztott projektekben résztvevő sikeres magyar partnereket az NKFIH támogatja, e célra összesen 250 000 euró forrás áll rendelkezésre. A hazai pályázóknak az NKFIH „2019-2.1.7-ERA-NET: Pályázat az ERA-NET COFUND és EJP COFUND programok közös nemzetközi pályázati felhívásaiban sikeresen szereplő magyar szervezetek támogatására” című felhívás feltételeit kell figyelembe venniük.

Beadási határidő: A nemzetközi pályázat kétlépcsős, az előpályázatok benyújtásának határideje: 2021. május 7.

További információ linkje: https://chanse.org