Felhívás | CEEPUS freemover hallgatói és oktatói mobilitási ösztöndíj 2022/2023 őszi félév

június

29.

pályázat

A freemover pályázattípusban a CEEPUS tagországok bármely felsőoktatási intézményében aktív státuszú hallgatók és oktatók nyújthatnak be pályázatot a CEEPUS tagországok bármely akkreditált felsőoktatási intézményéhez, a küldő és a fogadó intézmény egyéb CEEPUS hálózati részvételétől függetlenül. A freemover pályázatokat a rendelkezésre álló kvóta erejéig tudják jóváhagyni az egyes fogadó országok.

A 2022/2023-as tanév őszi félévére az alábbi CEEPUS tagországokba nyújtható be freemover pályázat. A pályázatok benyújtásának határideje országonként eltérő lehet. Bővebb információ a fogadó ország nemzeti irodájától kapható.

Célországok lehetnek:

Albánia, Bosznia-Hercegovina (csak kivételes esetekben), Csehország (csak kivételes esetekben), Horvátország, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia (csak hallgatók).

A hazai hallgatók és oktatók számára szóló pályázati felhívást ezen a linken érik el. A pályázatokat kizárólag online kell feltölteni a www.ceepus.info központi pályázati felületen.

Magyarországra bármely CEEPUS tagországból benyújtható hallgatói vagy oktatói pályázat a mindenkor hatályos beutazási szabályok figyelembevételével.

CEEPUS tagországok: Albánia, Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Csehország, Észak-Macedónia, Horvátország, Koszovó, Lengyelország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia és Szlovénia.

Magyarország az őszi félévben 40 ösztöndíjhónap (30 hallgatói, 10 oktatói) erejéig tud freemover ösztöndíjasokat fogadni.

Beutazók számára a jelentkezési határidő: 2022. november 30.

A CEEPUS programról bővebb információ a fenti linkeken és az alábbi honlapokon található:

https://mobilitas.pte.hu/ceepus/program

https://tka.hu/palyazatok/114/ceepus

Angol nyelvű felhívás

Kérdés esetén az alábbi e-mail címeken kaphatnak információt az érdeklődők:

sandorfi.eszter@pte.hu

ceepus@tpf.hu