Felhívás | Fiatalok Konferenciája (2024)

július

04.

esemény

A Fiatalok Konferenciája idén Szegeden, 2024. november 7. és 8. között rendezi meg éves ülését Időbeliség és emlékezet. Múlt és jövő a régiségben címmel.

A jelenleg az ELTE, az SZTE és a PTE hallgatóinak együttműködésében megvalósuló kezdeményezés célja a fiatal kutatók számára szakmailag igényes, a régiséget tematizáló konferenciasorozat megszervezése, mely lehetőséget biztosít új eredményeik bemutatására és publikálására, illetve szakmai kapcsolatok kialakítására a különböző egyetemek hallgatói között. A konferenciára egyaránt várnak minden alap- és mesterszakos, osztatlan tanárszakos, illetve doktori fokozatot még nem szerzett doktoranduszt. Felhívás (pdf)

"A konferenciasorozat fókuszában a régi magyar irodalmat, vagyis a közép- és kora újkori szövegeket vizsgáló kutatások állnak. Elsősorban tehát irodalomtörténeti, de történettudományos, művészettörténeti, illetve kultúratudományos irányultságú előadásokat is várunk, a határtudományok között egyfajta hidat képezve. A FiKon nyitott a különböző tudományos nézőpontok és megközelítések iránt, minden résztvevő számára befogadó teret biztosítva."

Forrás: FiKon