Felhívás | VIII. IPSZILON Konferencia

október

12.

általános

 

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Pszichológiai és Neveléstudományi Osztálya immáron VIII. alkalommal rendezi meg az Ifjú Pszichológiai és Neveléstudományi Kutatók Konferenciáját (IPSZILON), idén online keretek között.

FELHÍVÁS

 

A konferencia idei témája:

Értékteremtés – Mit adunk a (tudományos) világnak?

Az elmúlt időszakban ismét felgyorsultak körülöttünk az események: a pandémia lecsengését követően a visszahúzódást felváltotta a bátor kalandozás a tudomány rögös útjain, korábban ismeretlennek tűnő dolgokba foghattunk bele újult erővel. Néha érdemes azonban megállnunk és számot vetnünk a munkásságunkkal. Vajon hogyan járulunk hozzá a tudomány előmeneteléhez saját kutatásainkkal? Mit adunk hozzá a fejlődéshez? A konferencia témájaként hasonló kérdésekre keressük a választ annak reményében, hogy utazásunk során megtaláljuk azt.

A VIII. alkalommal megrendezésre kerülő IPSZILON Konferencián szóbeli előadások keretében nyílik lehetőség a pályamunkák bemutatására. Idén a pszichológia és a neveléstudomány területén dolgozó doktoranduszok mellett sok szeretettel várjuk a határterületeken munkálkodó fiatal kutatókat is. A konferencián szóbeli előadások megtartására lesz lehetőség. A pályázati anyagban hiánypótlásnak helye nincs, határidőn túli regisztráció nem fogadható el. A kiváló előadások a konferenciát követően I-II-III. helyezésben részesülnek.

A konferencián való részvétel díja: 5.000 Forint

DOSZ doktoranduszok részére és a – 2023. november 10-ig történő – Pszichológiai és Neveléstudományi Osztályhoz való csatlakozás esetén a konferencia díjtalan. A szervezőknek a regisztrációs díjat a konferencián való részvétel hiányában nem áll módjukban visszatéríteni.

Szeretettel várjuk a jelentkezést az alábbi témákban:

  • Értékteremtés a pszichológia és a neveléstudomány határterületein
  • Új módszerek és kutatások a poszt-Covid érában
  • Az oktatás-nevelés kihívásai az online és offline módszerek együttélésével
  • Mit adok a világnak? Hozzájárulások a tudomány fejlődéséhez

A konferencia időpontja: 2023. december 1. (péntek)

Jelentkezés: a konferencia saját honlapján. A szakmai anyagok elkészítésével kapcsolatos további információk elérhetőek a konferencia honlapján. Konferencia e-mail címe: viii.ipszilon.konferencia@gmail.com

A jelentkezési határidő és az absztraktok feltöltésének határideje: 2023. november 15.

Értesítés várható dátuma: 2023. november 25.

Forrás: ipszilon