Ha tél, akkor Téli Egyetem!

február

17.

Pécs Winter SchoolTéli egyetemekkel bővült a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi képzési ajánlata

A sikeresen beindított nyári egyetemek mellett a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság első alkalommal idén már két téli egyetemet is szervez partnerintézmények hallgatócsoportjai számára. Az akadémiai programokat a Bölcsészettudományi Kar biztosítja, míg a téli egyetemi programok teljes körű szervezését a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság végzi.

A University of Michigan - Shanghai Jiao Tong University Joint Institute-ról érkező kínai hallgatók az európai kultúrát tanulmányozzák a három hetes ittlétük során. Az oktatás, melyet az Esztétika és Kulturális Tanulmányok Tanszék biztosít, nemcsak az oktatóteremben, hanem az igen változatos program részeként múzeumokban, könyvtárakban, kulturális központokban fog zajlani és az európai kultúra számos területét bemutatja (művészet, zene, film).

A Hangzhou Normal University-ről érkező kínai hallgatócsoport angol, mint idegen nyelv szakos hallgatókból áll, akik szakmai gyakorlatukat töltik a PTE-n. A négy hetes programjuk során elméleti képzésben részesülnek az Anglisztika Intézetben továbbá az I.sz. Gyakorló Általános Iskolában vesznek részt gyakorlati oktatáson. A hangzhou-i partneregyetemről 3 éve érkeznek csoportok a PTE által szervezett nyári egyetemekre. A kapcsolat elmélyülését jelzi, hogy az idei évben már téli egyetemi programra is küld az intézmény hallgatócsoportot Pécsre.

A téli egyetemek hallgatói számára a Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság számos kulturális és szabadidős programot szervez Pécsett, valamint kirándulásokat a megyében és Budapesten. A hallgatócsoportokat magyar és kínai mentorhallgatók segítik az ittlétük során.

További információ:

Dr. Pozsgai Gyöngyi
Téli egyem programvezető
Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság
Tel: 30-2687375