Hallgatói pályázatok 2024/25

augusztus

13.

általános

Idén is számos ösztöndíj-lehetőséget kínálunk hallgatóinknak. Kövesd figyelemmel az egyetem által kínált hallgatói pályázatokat! 
Részletes információk és az aktuális pályázatokkal kapcsolatos információk itt érhetőek el.
Érdemes továbbá követni az EHÖK Központi Pályázati és Szolgáltató Iroda Facebook oldalát, ahol frissen közölnek minden aktuális pályázati lehetőséget és határidőt.  

Rendszeres Szociális Ösztöndíj
A szociális helyzetedből adódó havonta folyósított juttatás, megpályázására szemeszterenként van lehetőség. 

Elsősök Kiegészítő Alaptámogatása
Más néven „gólyapénz”, szociális alapon elbírált juttatás, melyre kizárólag az első félév időtartamára pályázhatsz.

Weszely Ödön Ösztöndíj
Az ösztöndíj keretében a 2024/25-ös tanévben felvett nappali, osztatlan munkarendű, állami ösztöndíjas vagy önköltséges tanárszakos hallgatókat az első sikeresen elvégzett szemeszter után 100.000 forintos egyszeri támogatásban, majd a második félévtől – mindaddig, amíg szemeszterenként legalább 30 kreditet teljesítenek – havi 20.000 forintos ösztöndíjban részesítik.

Rektori Ösztöndíj
A 2023-ban felvételizők legjobbjainak, - megnövelt létszámmal - 300 fő számára meghirdetett Rektori Ösztöndíj összege minimum 150.000 forint/félév 4 féléven keresztül a pályázati kiírásban közöltek szerint.

Tanulmányi ösztöndíj 
Pályázathoz nem kötött, automatikusan folyósított juttatás, amennyiben a tanulmányi átlagod eléri a meghatározott, jogosultsági határt. Tanulmányi ösztöndíjban az államilag támogatott képzési formájú, nappali tagozatos hallgatók maximum 50%-a részesül.
Az adott félévhez tartozó tanulmányi ösztöndíjhatárokat itt fogod találni. 

Rendkívüli Szociális Ösztöndíj
A szociális helyzeted váratlan romlásának kiegyenlítésére folyósított egyszeri juttatás.  

Esélyegyenlőségi Pályázat
A pályázat célkitűzése, hogy minél több szociálisan rászoruló hallgató kollégiumi díját átvállalja az egyetem. A pályázatod akkor nyújthatod be, ha az adott évben nyertél el kollégiumi elhelyezést. 

Bursa Hungarica
A pályázatra azok a települési önkormányzat illetékességi területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű hallgatók jelentkezhetnek, akik teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben vagy felsőfokú szakképzésben folytatják tanulmányaikat. 

Intézményi, Szakmai, Tudományos Ösztöndíj
A tantervi követelményeken túlmutató, kiemelkedő tudományos, művészeti és sporttevékenységet végzők pályázhatnak, egy szemeszter idejére, havonta folyósított juttatás.  

Szinapszis Ösztöndíj
A Tehetséggondozási Csoport pályázata révén elérhető ösztöndíj olyan tehetséges hallgatók részére, akik szakkollégistaként részt vesznek a SZINAPSZIS tehetségsegítő program hallgatómentori feladatainak ellátásában, közreműködnek a gimnazisták egyetemünkre vonzásában. 

Átütő Tehetségek Ösztöndíj
A kiemelkedő művészeti, tudományos és sporttevékenység elismerésére szolgáló ösztöndíjat és a vele járó tehetségköveti megbízást pályázat útján ítélik oda, és olyan kiemelkedő teljesítményt elért hallgatók kaphatják, akik: kiemelkedő művészeti vagy sporttevékenységük révén hazai, valamint nemzetközi megmérettetéseken öregbítették a PTE hírnevét; a tehetségköveti szerepvállalással képviselik, hangsúlyozzák az egyetemi tehetséggondozás fontosságát; tehetséggondozásról szóló kiadványainkban, rendezvényeinken kiemelkedő példájukon keresztül népszerűsítik a tehetségügyet. 

Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj 
A Kriszbacher Ildikó Ösztöndíj a PTE Kriszbacher Ildikó Tehetséggondozó Programjában részt vevő hallgatók részére szóló, pályázat alapján, egy tanévre (10 hónapra), havonta folyósított juttatás. Az ösztöndíj célja, hogy elősegítse a hallgatókban rejlő tehetség kibontakozását, a legtehetségesebb hallgatók egyetemi oktatóvá és kutatóvá válását.