HUGOD (Humanities Going Digital) projekt az ERASMUS+ program támogatásával

február

21.

pályázat

A Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok Tanszék egy új nemzetközi pályázatban vesz részt, az ERASMUS+ program keretében támogatott "Humanities Going Digital" (HUGOD) projektben képviseli a Pécsi Tudományegyetemet.

A projekt a Covid-19 járvánnyal kapcsolatos kihívásokra, annak az egyetemi oktatásra gyakorolt hatására fókuszál.

A tanítás online környezetbe való áthelyezésekor a hallgatókkal való együttműködés új módszerét igyekeznek kidolgozni, igyekeznek bevonni a hallgatókat önálló kutatási és tanulmányi tevékenységre koncentrálva. Az új oktatási módszerek társadalomra gyakorolt hatását is vizsgálják, a meglévő oktatási anyagok mellett új innovatív kurzusok kidolgozását vállalják. 

A projekt keretein belül kidolgoznak egy ISBN számmal ellátott elektronikus kiadványt, amelyben számítanak a hallgatói közreműködésre.

A partner egyetemek hallgatói véleményezik majd a témákat tartalmi szempontból, s az így létrejövő next-könyveket a nagyközönség számára is elérhetővé kívánják tenni.
Ez a munkamódszer a nemzetközi együttműködésre helyezi a hangsúlyt, a hallgatókat a tanult témák elmélyítésére ösztönzi, és erősíti idegen nyelvi készségeiket.
A Palacky Egyetem (Olomouc, Csehország) által koordinált projektben a Pécsi Tudományegyetem mellett az Universidade NOVA da Lisboa (Lisszabon, Portugália) vesz részt partnerként.

A projekt szakmai felelőse: Dr. Schmidt Andrea egyetemi docens

A programról részleteket a  https://digital-humanities.upol.cz/  honlapon lehet megtudni.