Jelenléti oktatásra készül a PTE a 2021/2022-es tanév tavaszi szemeszterében

január

25.

általános

Erről a PTE Operatív Stábja döntött január 21-én tartott ülésén. „A jelenléti oktatási rendtől eltérő digitális oktatási kereteket indokolt esetben, kivételesen a dékán engedélyezhet” - áll a határozatban.

Megnőtt az Omikron által történő fertőzöttség, ami jellemzően enyhébb tüneteket produkál. Az Operatív Stáb kéri, hogy a Pécsi Tudományegyetem minden polgára használja a PTE által működtetett online járványügyi bejelentő felületet. Ennek célja az, hogy az Operatív Stáb pontosabb képet kaphasson arról, hogy szükséges-e további intézkedések meghozatala.

Az online járványügyi bejelentő felület elérhetősége:
https://pte.hu/hu/covid/online-jarvanyugyi-bejelento-felulet

A hatósági karanténból szabadultakra jelenleg is érvényes a korábban meghozott,  11/2021. számú rektori és kancellári együttes utasítás. Ennek értelmében

„az Egyetem területére történő belépés feltételeként az érintett szervezeti egység vezetője előírhatja a foglalkoztatott számára, hogy tünetmentesen is kizárólag legalább egy, a belépést legfeljebb három nappal megelőzően készült negatív SARS-CoV-2 PCR eredmény birtokában léphet be az intézmény területére az, aki igazolt koronavírus-fertőzés miatt elrendelt hatósági karanténból szabadult.”

Forrás: UnivPécs
Fotó: Michal Bednarek/Shutterstock