Megjelent Teleki Szidalisz monográfiája

július

13.

általános

Megjelent Teleki Szidalisz Ágnes "Szív-ügyünk. A szívkoszorúér-megbetegedések bio-pszicho-szociális szempontjai, az elsődleges, másodlagos és harmadlagos megelőzés lehetőségei" című monográfiája, az Akadémiai Kiadó gondozásában.

A könyv áttekinti a szív-érrendszer és a koszorúér-betegség élettani vonatkozásait, a betegség kialakulásának folyamatát, tüneteit, a diagnosztikus folyamatot, valamint a terápia és a kezelés lehetőségeit. Ismertetésre kerülnek a koszorúér-betegség kialakulásában és lefolyásában szerepet játszó biológiai, pszichés és pszichoszociális tényezők, valamint bemutatásra kerül a betegségnek az egyén életére és életminőségére gyakorolt hatása is. A könyv utolsó, hangsúlyosan gyakorlatorientált fejezete a korábbiakban bemutatott tényezők és az életmód befolyásolásához, illetve a betegséggel való együttéléshez kíván praktikus, jól érthető segítséget nyújtani.
A könyv egészét „kitekintő ablakokban” kísérik végig az olvasóhoz szóló, őt – az elméleti részeknél talán életszerűbben – megszólító tanácsok, esetpéldák és kérdések, valamint a betegség megismerését és az alkalmazkodást segítő (online) anyagok, tartalmak is, a közös, interaktív együttműködés érzését nyújtva ezáltal.

A könyv egyelőre digitálisan érhető el, teljes körű, nyílt hozzáféréssel, itt: https://mersz.hu/teleki-sziv-ugyunk/

A nyomtatott kiadás várhatóan szeptemberben jelenik meg.