Nemzetközi képzés immár egy évtizede

november

15.

általános

 

A Europe from the Visegrad Perspective című nemzetközi tanulmányok mester képzéséhez köthető Joint Master képzés idén ünnepli tizedik évfordulóját.

A 2013-ban induló program egyediségét az adja, hogy a konzorciumot alkotó négy egyetem, a krakkói Jagelló Egyetem, a brnoi Masaryk Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a besztercebányai Matej Bel Egyetem mindegyikén egy-egy szemesztert töltenek a hallgatók, akik tanulmányaik befejeztével Beszerecebányán teszik le az államvizsgát a négy egyetem oktatóiból álló nemzetközi bizottság előtt.

Nemzetközi képzés immár egy évtizede (2023. 11. 10.)

A program három alkalommal nyerte el a Nemzetközi Visegrádi Alap Strategic Grant támogatását, legutóbb 2021-ben. A hallgatók a PTE BTK Politikatudományi és Nemzetközi Tanulmányok tanszéken hallgatják a közös képzési program által biztosított kurzusokat együtt a tanszék angol nyelvű master programján tanuló hallgatókkal.

 

 

A november 10-én megrendezett eseményen a négy partnere egyetem oktatói mellett jelen volt a Nemzetközi Visegrádi Alap ügyvezető igazgatója, valamint a jelenleg is a PTE-n tanuló hallgatók mellett a tanulmányaikat idén ősszel Krakkóban kezdő diákok küldöttsége is.

Forrás: UnivTV