Pályázat | 11. Savaria Filmszemle

január

08.

pályázat

 

Elindult a nevezés a 11. Savaria Filmszemlére

A pályaműveket az alábbi online űrlap kitöltésével lehet nevezni. A beküldési határidő: 2024. február 20.

A Savaria Filmakadémia Egyesület 2024-ben is meghirdeti a Savaria Filmszemlét, melynek időpontja: 2024. április 24-26.

Az idei esztendőben az alábbi tematikus kategóriákba lehet nevezni:

1. Fotó- és Filmművészet
2. Színházművészet
3. Irodalom

A kategóriákba rövid és egész estés dokumentumfilmeket, valamint ismeretterjesztő, kisjátékfilmeket várnak. Tartalmukat tekintve a kiírt témakörökhöz köthető kiemelkedő személyiségeket bemutató portrék, közösségeket, irányzatokat, a Kárpát-medence tájegységei szerinti jellegzetességeket bemutató filmeket várnak.
Fontos szempont, hogy az érték- és hagyományőrzés mellett a jelenleg is zajló kulturális/művészeti változások és irányzatok is helyet kapjanak a szemlén.

Külön kategóriában értékeli a zsűri a diákfilmeket, a  felsőoktatásban tanuló hallgatók kísérleti és vizsgafilmjeit.

2024-ben két külön kategóriát is meghirdetünk, amelyek témája és ismertetője:

4. Egy életnyi tapasztalat
Az idősödő társadalom gazdasági-, társadalmi- és szociális folyamataira adott válaszok, az ezüst évek nyújtotta lehetőségek kiaknázásának, aktív, pozitív szemléletű megélésének bemutatása. Az időskori beteljesedés és kibontakozás megjelenítése. Az idősödő társadalom pozitív aspektusainak és lehetőségeinek bemutatása. Egyéni hasznosság és közösségi élet.

5. Mire jó az on-line tér! Az új digitális jövő! Veszélyek az on-line médiában.
Ebbe a kategóriába pályázatot nyújthat be minden magyarországi és határon túli 14-24 éves kor közötti középiskolás és egyetemista alkotó, vagy alkotócsoport.
A Savaria Filmszemle különdíja olyan pályaművet/pályaműveket kíván elismerésben részesíteni, amely/amelyek a hírközlés, a tág értelemben felfogott média és digitális kultúra, illetve a mozgóképszakma területén a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztését mutatják be, a média írástudást, médiaértést fejlesztik, az online lehetőségek kihasználását támogatják, és vagy ennek fontosságára, az online veszélyekre hívják fel a figyelmet.

Kategóriánként az első három helyezett filmalkotás pénzdíjban részesül. A diákfilmeket külön is értékeli a szakmai zűri, valamint kiosztanak különdíjakat is.

Beküldési határidő: 2024. február 20-a éjfél.

A határidő után érkező pályázatokat a szervezőknek nem áll módjukban elfogadni.

A szemle ideje alatt egy szakmai konferenciát, és egyéb programokat is szerveznek, melyek részletes programját a későbbiek során közlik.

A Savaria Filmszemle levelezési e-mail címe: savariafilmszemle@gmail.com
Az űrlap kitöltésével kapcsolatos és egyéb technikai kérdéseket ide várják.

További információ kérhető: +36 20 549 5200

Forrás: Savaria Filmszemle