Pályázat | Megjelentek a megújult OTKA felhívások (2024)

május

15.

pályázat

A legkiválóbb nemzetközi sztenderdek alapján megújítva, Nemzeti Kutatási Kiválósági Program (NKKP) néven folytatódik 2024-től a hazai tudományos kutatásokat csaknem négy évtizede támogató OTKA-program.

Négy kategóriában lehet pályázni

  • Az EXCELLENCE kategória azokat célozza, akik már indultak ERC-pályázaton, és ott megfelelő szakmai értékelést értek el, de forráshiány miatt végül nem nyertek támogatást. Számukra kiemelt finanszírozási lehetőség – 2 évre 200 millió forint – biztosítja az ígéretes kutatások folytatását és a felkészülést egy kötelezően vállalt újabb nemzetközi megmérettetésre.
  • Az ADVANCED kategóriában már tapasztalt kutatók juthatnak szintén 4 évre akár 120 millió forint támogatáshoz.
  • A STARTING kategória a doktori fokozatot legfeljebb 7 éve megszerzett fiatal kutatókat támogatja, akik 4 évre akár 100 millió forint támogatást nyerhetnek.
  • A támogató szervezetek közötti bilaterális megállapodásokon alapuló, nemzetközi kutatási együttműködéseket segítő (NN típusú) két alprogram célja továbbra is a magyar tudomány nemzetközi beágyazottságának erősítése, hazai kutatócsoportok és külföldi partnereik közös kutatásainak támogatása a magyar-osztrák és a magyar-szlovén relációban.

A 2024. május 21-én lezajlott NKKP pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalók online tájékoztató videó anyaga és prezentációja ezen a LINKen érhetőek el.

A tájékoztatóról felvétel készül, az előadás anyaga  a későbbiekben a Pályázat- és Projektmenedzsment Igazgatóság honlapján lesz elérhető.

Sok szeretettel várnak minden érdeklődőt!