Pályázat | Ösztöndíj-lehetőségek a Rézler Gyula Alapítványtól PhD-képzésben résztvevő hallgatók részére

április

11.

pályázat

Rézler Gyula akadémikus, a magyar munkásság helyzetének első, kiemelkedő kutatója, a University of New Mexico (USA) emeritus professzora, az amerikai National Academy of Arbitrators testület tagja, 1995-ben hozta létre Magyarországon a nevét viselő alapítványt.

Az alapító akaratának megfelelően a Rézler Gyula Alapítvány elsődleges célja a munkaügyi és más típusú konfliktusok, viták alternatív (a felek együttműködésére, harmadik, semleges fél bevonására épülő) megoldásainak meghonosítása, elterjesztése. A viták kialakulása és rendezésük módja természetesen nem ragadható ki az őket körülvevő gazdasági és társadalmi valóságból, így az alapítvány támogatói tevékenysége sem szűkül le a vitarendezés technikáira és módszertanára, hanem kiterjed a munka világának kutatására is.

Az alapítvány rendszeresen meghirdetett ösztöndíj pályázatokon keresztül nyújt támogatást külföldi egyetemi tanulmányokra és szociológiai kutatások végzésére két amerikai egyetemen (University of New Mexico, Indiana University) valamint belföldi ösztöndíjakkal támogatja a hazai doktori képzést. Tematikus ösztöndíjainak meghirdetésével arra is vállalkozik, hogy aktuális, fontos jelenségek vizsgálatára bátorítsa a fiatal kutatókat.

 

Pályázat "A" – University of New Mexico, Albuquerque

  • posztgraduális tanulmányok támogatása a 2024/25-ös tanév őszi szemeszterében (augusztus végi kiutazással, tartózkodás ideje 4 hónap)
  • a munka világa, a szervezeti viselkedés, az emberi erőforrások, a szakszervezetek, a termelékenység, a konfliktusok és viták megoldása (elsősorban mediációval, arbitrációval) és a munkaügyi kapcsolatok iránt érdeklődő fiatalok számára
  • a jelentkezés feltételei: magyar állampolgárság, mesterfokozatú diploma, már megkezdett PhD-tanulmányok, felsőfokú angol nyelvtudás

Pályázati határidő: április 16. éjfél
 

Pályázat "B" – Indiana University, Bloomington

  • posztgraduális szociológiai kutatások támogatása az Egyesült Államokban (augusztus végi kiutazással, tartózkodás ideje 4 hónap)
  • a jelentkezés feltételei: magyar állampolgárság, mesterfokozatú diploma, már megkezdett PhD-tanulmányok, felsőfokú angol nyelvtudás

Pályázati határidő: április 16. éjfél

 

Pályázati kiírások itt!