PTE Fenntartható Fejlődésért Szakkollégium

április

22.

általános

Mára már mindenki a saját bőrén érezheti a klímaváltozás hatásait, és láthatja az egyre gyorsuló környezetpusztítás tüneteit. A 21. század egyik legfontosabb kérdése, hogy az emberiség képes lesz-e megbirkózni az egyre súlyosabbá váló globális környezeti és társadalmi problémákkal, át tudja-e alakítani gondolkodását és hozzáállását egy fenntarthatóbb, élhető jövő érdekében. A tudománynak fontos szerep jut ezen új válaszok kidolgozásában és az információcsere megteremtésében, legyen szó akár társadalmi, gazdasági, akár politikai összefüggések feltárásáról, közvetítéséről és magyarázatáról.

A 2021-ben – Dr. Glied Viktor és Dr. Farkas Judit vezetésével – újjáalakuló PTE Fenntartható Fejlődésért Szakkollégium célja, hogy teret adjon, és tudományos keretet nyújtson a Pécsi Tudományegyetem fenntartható fejlődéssel, környezetpolitikával, fejlesztéspolitikával kapcsolatos kutatásokat folytató hallgatóinak, kutatóinak, valamint interdiszciplináris jellegével, eltérő kutatási és tanulási módszerek megvitatásával, illetve rendszerbe foglalásával biztosítsa a különböző tudományterületek átjárhatóságát, a meglévő tudások fejlődését és a területen oly fontos tudástranszfert. 

A szakkollégium interdiszciplináris jellegű képzést nyújt és ősztől felvételt hirdet olyan hallgatók számára, akik elhivatottak a környezetvédelem és fenntartható fejlődés terén. Részletek a nyári folyamán!