Rektori utasítás - Tavaszi szünet elrendelése

március

12.

Közérdekű

Tisztelt Dékán Asszony!
Tisztelt Dékán Úr!

Tájékoztatom, hogy a Kormány által hirdetett veszélyhelyzet miatt a Pécsi Tudományegyetem minden karán módosítom a 2019/2020-as tanév ütemezését, és 2020. március 16. és március 22. között tavaszi szünetet rendelek el.

Tájékoztatom, hogy a 41/2020. (III. 11. ) kormányrendelet 4. § b) pontja értelmében a mai naptól visszavonásig a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos!

A felsőoktatásért felelős államtitkár utasításának értelmében a magyar hallgatók kollégiumi tartózkodási helyéről otthonukba távoznia szükséges legkésőbb 2020. március 13-ig. (Amennyiben erre nincs lehetősége, a rektorhoz címzett méltányossági kérelmet kell benyújtania a kollégiumban maradás engedélyezése érdekében.) A nemzetközi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett.

Tájékoztatom, hogy a veszélyhelyzet időtartama alatt minden hallgatói ügyintézés esetében elektronikus eljárásrendet kell alkalmazni.

A hallgatók tájékoztatása folyamatban van. A hallgatókat kértem, hogy további rendelkezésig az Egyetem épületeit ne látogassák, ez a kérés az egyetem munkavállalóira – további intézkedésig – nem vonatkozik.

További tájékoztatás a PTE.hu weboldalon várható, kérem, kövesse figyelemmel az aktualitásokat!

Dr. Miseta Attila
rektor