Romanisztikai találkozások az Eötvös Kollégiumban

szeptember

12.

általános

Az Eötvös József Collegium Spanyol Műhelyének, Olasz Műhelyének és az Aurélien Sauvageot Francia Műhelyének hallgatói második alkalommal hirdetik meg kétnapos multidiszciplináris romanisztikai konferenciájukat. A tervek szerint jelenléti formában megrendezésre kerülő eseménynek a Collegium ad otthont.

Időpont: 2022. november 11-12.

A konferencia lehetőséget biztosít arra, hogy különböző intézmények hallgatói megosszák egymással kutatási eredményeiket, majd az előadásokat követő eszmecserék során új távlatok nyílhassanak meg számukra tudományos munkájukban. A résztvevőknek a konferencia során egy romanisztikai vonatkozású plenáris előadást és a nyelvi szekciókon belül pedig több vendégelőadót is lehetőségük lesz meghallgatni.
Konferenciánkon minden érdeklődő, aktív státusszal rendelkező hallgatóra számítunk, képzési szinttől függetlenül.
A rendezvényre olyan francia, olasz spanyol és portugál nyelvű előadásokat fogadunk, melyek valamilyen formában kapcsolódnak e nyelvterületek társadalmához, kultúrájához. A témákat az alábbi tudományterületekről várjuk: irodalom, nyelvészet, civilizáció, társadalomtudomány, didaktika és fordítástudomány. Jelentkezéskor szükséges a tervezett előadás absztraktját is elküldeni.
Az előadások tervezett időtartama 20 perc, melyet 10 perc vita követ. A legkiválóbb előadásokat publikáljuk egy közös tanulmánykötetben.
A jelentkezésre és az absztraktok leadására az alábbi Google Formon keresztül van lehetőség:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfPVjC2hzmPjBGp9YmVXw_PsKAKs9M…

A jelentkezés határideje: 2022. szeptember 25.

Kérdés, kérés esetén forduljanak bizalommal a szervezőkhöz az alábbi email-címen!
romanisztikaitalalkozasok2022@gmail.com
A konferencia főkoordinátorai: Tarnai Csillag (Aurélien Sauvageot Francia Műhely), Horváth Levente (Spanyol Műhely), Kéri Anna Katica és Sándor Anna Viola (Olasz Műhely)
A konferencia védnökei: Dr. Egedi-Kovács Emese, Dr. Palágyi Tibor, Dr. Faix Dóra, Dr. Kalmár Anikó, Dr. Ludmann Ágnes
A konferencia fővédnöke: Dr. Horváth László