Takács Zsuzsa és Takáts József kapta az idei Szinva Irodalmi Díjat

június

01.

kitüntetés

A Szinva Irodalmi Díjat Bereti Gábor költő, kritikus magánszemélyként alapította Miskolcon 2020-ban. A díjat első évben Szvoren Edinának ítélték oda, 2021-től kezdve pedig az öt főből álló zsűri döntése alapján a szépírók mellett a szakírókat is jutalmazzák. A díjjal pénzjutalom, emléklap, valamint egy képzőművészeti alkotás jár.

Idén a díjat szépírói kategóriában Takács Zsuzsa költő, szakírói kategóriában pedig Takáts József (PTE BTK Klasszikus Irodalomtörténeti és Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék) eszmetörténész, kritikus kapja. A díjazottakról szakmai zsűri döntött, melynek tagja Bazsányi Sándor, Csehy Zoltán, Korpa Tamás, Kőrizs Imre, valamint Szvoren Edina volt.

A korábbi években szépírói kategóriában Szvoren Edinát, Rakovszky Zsuzsát és Nádas Pétert díjazták, a szakíróknak járó elismerésben pedig Krupp József és Bazsányi Sándor részesült.

A díjátadót június 11-én, vasárnap tíz órakor tartják a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának székházában – olvasható a Szinva Irodalmi Díj Facebook-oldalán.

Forrás: Jelenkor