Új MOSZT kiadványok

október

15.

általános

Megjelent a Történettudományi Intézet Modernkori Oroszország és Szovjetunió Történeti Kutatócsoportjának (MOSZT) 3 új kiadványa. Az első a MOSZT Könyvek 17. kötete a "Forradalmak és kölcsönhatások 1917, Orosz Birodalom-Szovjetunió-Oroszország" címmel a 3 évvel ezelőtti a PAB székházban megtartott országos konferencia anyagát adja közre, 15 tanulmányt, Bene Krisztián és Bárdonicsek Dominika szerkesztésében, a sorozatszerkesztő  Bebesi György bevezetőjével.

A MOSZT Könyvek 18. kötete Schrek Katalinnak a Debreceni Egyetem adjunktusának 2018-ban nagy sikerrel megvédett disszertációja anyagát tartalmazza Bene Krisztián szerkesztésében Bebesi György bevezető tanulmányával, a címe "A keleti kérdés válságainak kezelése az angol-orosz kapcsolatok viszonyrendszerében. Koncepciók, mechanizmusok és azok színterei (1821-1841)".

A kutatócsoport harmadik frissen napvilágot látott kiadványa pedig a MOSZT Füzetek 6, Bene Krisztiánnak az "Idegen lobogók alatt - Mozaikok a Szovjetunió elleni német hadjáratban részt vevő külföldi kontingensek történetéből" című, francia nyelvű tanulmányokat tartalmazó tematikus gyűjteménye. A kiadványok a MOSZT Honlapján PDF-ben olvashatók, illetve szabadon letölthetők.

A kötetek és a füzet bemutatásának időpontját a járványhelyzet függvényében a kutatócsoport később határozza meg.