Vegyünk közösen részt a Tavaszi Nagytakarításban!

március

26.

általános

 

Sajnos mindig lesz, aki eldobálja a szemetet az erdőben. Tegyünk együtt a tisztább természetért! Szedjünk össze minél több hulladékot a túránk során, és érezzük magunkat a természet megmentőjének! Azok is vagyunk! A Pécsi Tudományegyetem Zöld Egyetem Programja szeretettel invitál Benneteket a Mecsekerdő és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) által szervezett Tavaszi Nagytakarítás szemétszedő túrára 2024. április 11-én, amelynek célja a kedvelt kirándulóhelyek megtisztítása, valamint az erdőjárás etikettjének megismertetése.

Tavaszi nagytakarítás = szemétszedés = túrázás = csapatépítés = tiszta erdők!

A Tavaszi nagytakarítás a példamutató magatartás szimbolizálása mellett egy olyan esemény, mely alkalmával barátok, családok, szomszédok és sok-sok ismeretlen "jótevő" együtt összefogva tesz a környezetünk és ezáltal világunk megmentéséért. Az esemény egyszerűsége és nagyszerűsége egyben az, hogy a közösségek szemléletét is formálja. Összefogásra ösztönöz és közben mélyen elgondolkodtat azon, hogy ez a mennyiségű hulladék hogy keletkezett, vagy hogy került oda.

A Túra:

találkozás időpontja: 2024. április 11. 9.30-9.45 óra, Árpádtető buszvégállomás

rövid tájékoztató: 9.45-10.00 óra

indulás: 10.00 óra

helyszín: Tripammer-fa, Melegmányi út

A program előreláthatólag 12.00-ig tart

A szervezők kérik, hogy a jelentkezők a részvételi szándékukat a zoldegyetem@pte.hu email címre 2024.04.08. 11:00 óráig szíveskedjenek megküldeni. A szükséges eszközöket (kesztyű, szemeteszsák) a Mecsekerdő Zrt. biztosítja, a létszám erre való tekintettel fontos. 

Amennyiben a meghívóban szereplő időpontnál később érkezik meg valaki, annak tájékozódás céljából ITT érhető el a helyszínhez vezető térképet

Minden zöld lépés számít! Tarts velünk a zöld úton! 

Csatlakozz te is április 11-én egy könnyed kirándulással egybekötött nagytakarításhoz, és tegyünk együtt a Mecsek tisztaságáért!

További információk:
Navreczki Fanni – programmenedzser
PTE Zöld Egyetem Program
navreczki.fanni@pte.hu