Hallgatói szolgáltatások

Hallgatói szolgáltatások 

Szociológia szak hallgatói képviselete


Kedves Hallgatók,

Bartal Kinga vagyok, harmadéves szociológus hallgató. Egy éve vagyok a szociológia szak hallgatói képviselője, ez azt jelenti, hogy engem lehet megkeresni mindenféle kérdéssel, kéréssel, vagy problémával, ami a szakkal/egyetemmel/ösztöndíjakkal/stb. kapcsolatos.

Ajánlom figyelmetekbe a PTE BTK Szociológia Facebook csoportot, ahol sok hasznos információt osztok meg veletek.

Írhattok nekem Messengeren, vagy kereshettek emailen keresztül a bengarexa@gmail.com email címen. 

 

Hallgatói képviselő

 


BTK Mentor Klub

Elbizonytalanodtál?  Nehézségeid akadtak a tanulásban, vizsgázásban? Szükséged van ösztönzésre, bátorításra?  Kérdéseid vannak a tanulmányaiddal kapcsolatban?  Elvesztél, nehezen igazodsz el az az egyetemi rendszerben?

Szeretnél egy támogató egyetemi közösségbe bekapcsolódni?

Mi segítünk!

BTK Mentor Klub

Szakkollégiumok

A szakkollégium célja, hogy saját szakmai program kidolgozásával magas szintű, minőségi szakmai képzést nyújtson, segítve a kiemelkedő képességű hallgatók tehetséggondozását, közéleti szerepvállalását, az értelmiségi feladatokra történő felkészülés tárgyi és személyi feltételeinek megteremtését, a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség nevelését.

Szakkollégiumok

Tehetségpont és Tehetséggondozó Iroda

A Tehetséggondozó Iroda működésének fókuszában a tehetség és a minőségi tehetségsegítés áll. 
Küldetésünk a tehetséges és kiemelkedő képességű hallgatók felkutatása, azonosítása, segítése, ösztönzése, menedzselése az egyetemi tanulmányok előtt és alatt. 
Ezt a vállalásunkat pedagógiai és pszichológiai tanácsadás, pályázatok kiírása, ösztöndíjak meghirdetése, valamint a hallgatók számára biztosított nyilvános szereplések lehetősége révén valósítjuk meg. 

Tehetségpont


Hallgatói egészségügyi szolgáltatások

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Foglalkozás-egészségügyi és Munkahigiénés Központja által biztosított háziorvosi szolgálat alapellátást nyújt az egyetem hallgatói számára.

A magyar állampolgársággal és érvényes TAJ kártyával rendelkező pácienseknek, az ellátáshoz mindenképpen szükséges a praxisba való átjelentkezés. Tehát a TAJ számmal rendelkező betegeinket a praxisba való bejelentkezés után tudjuk ellátni.

Egészségügyi szolgáltatás

Támogató Szolgálat

A Támogató Szolgálat széleskörű támogatást nyújt hallgatóknak a következő területeken: Ingyenes szállítást biztosít fogyatékkal élő hallgatóknak egy kényelmes és biztonságosan felszerelt mikrobusz segítségével, segítséget nyújt különböző fogyatékosságokra szabott támogatási formákkal, mint például látássérülteknek való felolvasás, mozgássérülteknek kísérés és emelés-mozgatás, hallássérülteknek jegyzetek digitalizálása, kommunikációban gátoltaknak pedig szövegértelmezés és gépelési segítség. Emellett a szolgáltatások kiterjednek krízishelyzetek kezelésére, lelki sérülések gondozására, környezettel való kapcsolattartás segítésére, valamint rendszeres konzultációkra autizmus spektrumzavarral élő hallgatóknak.

Támogató Szolgálat

Egyéb hallgatói szolgáltatások

További hallgatói szolgáltatásokért látogasson el a PTE BTK hallgatói oldalára.

PTE BTK Szolgáltatások

 

Szociológia Tanszék

H-7624 Pécs, Ifjúság u. 6. A épület 3. emelet    +36308932895    szociologia@pte.hu